Infernal

Az Infernal egy nézd-a-hátam típusú akciójáték, amit a Metropolis Software fejlesztett és a Playlogic International adta ki 2007-ben.

 • Történet

Főhősünk Ryan Lennox egy volt angyal, akit ismeretlen okból kirúgtak állásából és most a földön tengeti napjait, mostmár állás nélkük, ám később munkát kap a Pokol Ügynökségét vezető Lucious Black-től és onnantól kezdve átáll a “rossz” oldalra. Feladatunk innentől kezdve az lesz, hogy Black-nek megszerezzünk egy különleges találmányt, amire nagyon fáj a foga, túlzottan is. Így be fogunk járni mindenféle helyet, többek között egy katedrálist egy ipartelepet, dzsungelt stb.

 • Pokoltűz és egyéb királyságok

Miután megtörtént az oldalcsere, új erőkkel leszünk gazdagabbak, amiket a történet folyamán fogunk megkapni és fejleszteni.

Képességeink a következők:

 1. Pokoltüzes lövedékek – Ryan képes minden lőfegyver használatakor felturbózni a lővését ez azzal ját, hogy a keze begyullad és egy hihetetlen nagy robbanás adódik a töltetekhez, ez akadályok szétszedéséhez és boss-ok ellen kötelező.
 2. Lélekszívás –  Miután elhull egy ellenfelünk képesek vagyunk elfogyasztani a lelkét, ez egy pár másodpercig tartó folyamat és ilyenkor tudunk töltényeket és az ajtókhoz szükséges kártyákat szerezni.
 3. Démoni látás – Bizonyos helyeken, minden pályán találhatunk kék (élet) és piros (mana) gömböket, amik többnyire vészhelyzetekben jönnek jól illetve ezek különleges változatait amikből ha 3-at sikerül összeszednünk, kis időre 150-re nőhet mindkét értékünk, illetve néha egy ajtó áll utunkba, amihez nincsen kulcs ilyenkor ezt a képességet használva felfedezhetjük, hogy az ajtó melletti falra van felírva a továbbjutást jelentő kombináció.
 4. Teleportálás – Eleinte csak egy helyre tudunk vele “ugrani” majd a játék vége fele ez 3-ra fog nőni, ez többnyire kamerák kicselezéséhez kell és olyan ellenfelek ellen jó akiket szemből nem lehet megsebezni.
 5. Telekinézik – Nehéz tárgyakat tudunk vele mozgatni.
 6. Láthatalan gurulás – Ezt csak akkor fugjuk használni amikor lézereket kell kicseleznünk.

Manánkat a külön fellelhető gömbökön kívül még ellenfeleink elintézésvel tudjuk növelni.

 • Összegzés

Egybevéve nem nagy eresztésű játék lett, de unalmas napokon el lehet vele játszani.

Az ellenfelek intelligenciája tűrhető, többnyire tömegesen jönnek és kihasználják a fedezékeket is. A grafika jó lett, még réegebbi gépeken is gond nélkül fut.

A főhős a tipikus macsó érzést kelti, néha jó, néha kissé erőltetett poénjaival próbálja színesíteni az olyakor lapos játékmenetet.

A zene egész jó lett, a harcok közben pörgős, azon kívül pedig halk aláfestő dallamok hallhatóak, vagy csak a pálya keltetette zajok.

Érezhetően kicsit rövidre sikerült ez az írás, de valahogyan nem tudtam többet írni a játékról, pedig szerintem egész jó lett. 😀

Reklámok

2 Responses to Infernal

 1. Péter szerint:

  Nem volt akkora szám, mint amilyennek az előzetes videók alapján tűnt, az tény.

 2. Thunder szerint:

  Igen, sajnálatos módon. 😦 De azért csinálhatnának egy második részt is. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: