Könyvajánló – Felix és Gotrek regények

Aki ismeri a Warhammer világát, ez a két név nem lesz ismeretlen a számára.Két barátról szólnak ezek a történetek, akik útjuk során rengeteg szövetségest és ellenséget szereznek, szörnyűbbnél-szörnyűbb lényekkel vívnak meg és bejárják a világ minden részét.

Lássuk is a főszereplőket:

 • Felix Jaeger

Egy Altdorfi nemesi család sarja, akik vígan élte a nemesek életét ám egy napon halálosan megsebesítette ellenfelét és apja kitagadta. Egy napon egy lovassereg majdnem eltiporta Felixet ám ekkor egy ismeretlen törpe megmentette az életét, aki nem volt más mint Gotrek Gurnisson. Ezután fogadalamat tettek egymásnak, és Felix megígérte, hogy hőskölteményt fog írni a törpe életéről, amikor eléri a vágyva vált hősi halált. Birtokában a lovagok kardja, amit sárkányok elpusztítására készítettek.

 • Gotrek Gurnisson

Egy törpe klán tagja, aki ismeretlen okok miatt beállt a trollvadászok közé. Mogorva, szófukar és ha lehet minden kocsmában részegre issza magát. Gotrek erősebb mint egy átlagos törpe, ám még trollvadász cimboráit is jóval felülmúlja amikor harca kerül a sor, ez a fejszéjénak tudható be, ami nem más, mint a Rúnalordok Fejszéje, amit az istenek készítettek, hogy elpusztítsa a Káosz híveit és démonait.

 • Na de kik is azok a trollvadászok? Lássuk csak:

Amikor egy törpe szégyent hoz a klánjára, vagy magára leteszi a trollvadászok esküjét és ettől kezdve közéjük tartozik.

Leborotválják a fejüket, csak a hajtaréjuknak hagynak egy csíkot és tetoválásokkal látják el őket.

Páncélt nem viselnek, pusztán bakancsot, nadrágot és mellényt.

Végül fogják a kiválasztott fegyverüket és elindulnak a nagyvilágba, hogy a világ legfélelmetesebb szörnyeivel vehessék fel a harcot.

Sok regény jelent meg ezen két hős tetteiről, nézzünk csak egy rövid ismertetőt:

 • 1. könyv – Trollvadász

Itt találkozhatunk először a párossal, megvívnak Khorne kiválasztott harcosával és Karak Nyolcbércet is megmentik egy káosztrolltól és ebben könyvben veszti el Gortek a bal szemét.

 • 2. könyv – Skavenvadász

Nuln városába tévednek hősein, amit a skavenek akarnak elfoglalni, persze sikertelenül és ekkor ismerkednek meg első ellenségükkel, Thanquol szürkelátnokkal egy skaven mágussal.

 • 3. könyv – Démonvadász

Egy meghívásnak köszönhetően Gotrek régi cimborájával Orrharapó Snorrival és egy fiatal törpe tudóssal elindulnak, hogy a Káoszpusztákat átszelve megkeressék Karak Dum elveszett városát. Utuk során a hírhedt trollvadász Malaki Makaisson az őrült de tisztelt tudós lesz a segítségükre, aki megípette az első léghajót és mivel az utuk biztosabb lesz.

Ám amikor elérik az törpeerődöt még fogalmuk sincse, hogy mivel akadnak majd össze, Khorne hatalmas démona, a Vérivó visszatért.

 • 4. könyv – Sárkányvadász

Miután az expedíció sikeresen visszatér, a trollvadászok erődje felé veszik irányukat, amikor Skjalandir, egy ősöreg vörössárkány megtámadja őket, akikót megrontott a Káosz. Ezek után egy kisebb csapat verődik össze, hogy véget vessenek a sárkány rémuralmának.

 • 5. könyv – Bestiavadász

A Káosz erői elérték Praag városát és hőseink valamint barátaik feladata, hogy a félelmetes sereget visszatartsák, amíg megérkezik az erősítés.

 • 6. könyv – Vámpírvadász

Az ostrom vége után a város még csak éppen kiheverte a csapást, máris egy újabb veszély ütötte fel a fejét, vérüket kiszívott emberek heverne szerte a városban. Egy napon fekete köpényt viselő alak hagyja el a várost egy félelmetes erejű amulettel és magával viszi Ulrikát. Hősein azonnal a nyomába erednek és Sylvania elátkozott földjére viszi őket az út.

 • 7. könyv – Óriásvadász

Az Ősök Útjai megnyíltak, a mágikus áramlatok irányíthatatlanul kavarognak és Ulthuan szigete is veszélyben van. Ekkor Teclis, az elfek és a világ egyik legnagyobb varázslója útra kel, hogy kiderítse az okokat, ám véletlenül a Sors összehozza a két hőssel, akik attól fogva egymás oldalán küzdenek, hogy megmentsék a világot.

 • 8. könyv – Orkvadász

Sok év eltelt, a páros sok kalandot átélt és most Karak Hirn, orkok által elfoglalt erődje veszik az irányt, hogy visszafoglalják azt, ám még csak nem is sejtik, hogy az orkokon kívül egy sokkal hatalmasabb lény is rejtőzik a falak mögött.

Remélem sokak kedvét meghozta ez a post, ezekhez a könyvekhez. Sok más karakter nevét is megemlítettem, a mellékszereplőkről is majd fogok egy post-ot írni.

Reklámok

14 Responses to Könyvajánló – Felix és Gotrek regények

 1. Wagner szerint:

  Orrharapó Snorri … 😀

 2. Thunder szerint:

  Igen-igen, vannak benne érdekes nevek. 😀 Itt csak imádni lehet még a mellékszereplőket is, mondom ha elolvasnál belőle legalább 1 könyvet, biztos neked is tetszene. 😉

 3. Péter szerint:

  Jó könyvek az biztos, mindkettő hatalmas karter. 🙂 Igaz a 40k mindig is jobban tetszett, mint a fantasy, bár a fantasy valamivel komorabb.

 4. Thunder szerint:

  Szerintem meg a 40.000 sötétebb hangulatú, persze ez nézőpont kérdése. 😀
  Amúgy Te olvastad valamelyiket már?

 5. Péter szerint:

  A második és harmadik kötetet olvastam, de tervbe van véve a többi is. A fantasy amúgy azért komorabb, mert érezni rajta a “jók” elkeseredett és mondhatni hiábavaló küzdelmét a Chaos és szövetségeseik ellen. A fantasyban egyértelmű, hogy már csak idő kérdése, mikor nyeli el a chaos az egész világot.

  A scifiben másabb a helyzet, jobban balanszoltak az oldalak, és a Tau-k is színesítik a helyzetet, mint a harmadik nagy fél.

 6. Thunder szerint:

  Az Én kedvencem ezek a közül a Sárkányvadász. Nem akarok sokat elmondani a könyvből, de van egy rész, amikor elindulnak a sárkány után, akkor 4 vagy 5 trollvadász még hozzájuk csapódik és onnantól kezdve olyan beszélgetések vannak, hogy röhögve olvastam azokat a részeket. 😀

 7. most vagyok túl az orkvadászon is hát kicsit beteg 😀
  most az elf vadászra fáj a fogam nagyon 😀

 8. Thunder szerint:

  Ha tetszett eddig a sorozat, most sem fogsz csalódni, csak ajánlani tudom az Elfvadászt.
  Nekem még mindig a Sárkányvadász a kedvencem, amikor csatlakozik hozzájuk a többi Trollvadász is. 😀

 9. Morzan szerint:

  Hali!
  Nem tudom hallottatok e már a Sótétpenge Malus sorozatról de az is nagyon jó.
  eddig 2 rész jelent meg.
  De kicsit le van maradva ez az oldal mert már megjelent a Gaunt szellemei sorozat legújabb része a : Végső Parancs.
  + a Sötétpenge sorozat második könyvének utolsó két oldalán bejelentették, hogy Augusztus 11-én jelenik meg a Sámánvadász.
  viszont ez a könyv nem fog megjelenni bolti forgalmazásban csak interneten lehet megrendelni.

  • Morzan szerint:

   + javaslom néha nézzetek el a szellemlovas antikvár honlapjára mert ott általában 1 hónappal a megjelenés előtt lehet már látni
   a könyveket

 10. Morzan szerint:

  itt vannak a Sötétpenge sorozat részei melyekből már kettő megjelent
  The Daemon’s Curse * (May 2005)
  Bloodstorm * (December 2005)
  Reaper of Souls * (July 2006)
  Warpsword * (February 2007)
  Lord of Ruin * (September 2007)
  The Blood Price * (short story)

 11. Thunder szerint:

  Tudom, hogy kicsit le van maradva a blogom, mert nem sok időm volt rá az elmúlt hónapokban, de ha elolvasod a legújabb post-omat, akkor láthatod benne, hogy ott említést teszek ezekről a könyvekről mind és egy beszámoló is már készülőben van róluk. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: