Felix és Gotrek regények – Szövetségesek és ellenségek

Mint már korábban mondtam, kicsit kitérek, most a két barát történeteit elmesélő könyvek mellékszereplőire.

 • Szövetségesek
 • Ulrika Magdova

Mostanra már egy vámpír, korábban egy Kislevita nemes, Ivan Petrovics Stragov lánya, Felix szerelme és Adolphus Krieger volt az aki vérszívóvá változtatta. Amíg ember volt, kiváló kardforgató volt, elképesztően gyönyörű és rengeteg férfi fejét elcsavarta.  Mind Felix, mind Max Schreiber is belészeretett, de előbbi úriember nyerte el a szerelmét. Viszont sokszor kaptak össze a köztük feszülő nemesi és tanulmányi különbségek miatt és a Praag ostroma időszak alatt el is távolodtak egymástól. Végezetül pedig Adolphus elrabolta őt, Sylvania-ba vitte és vámpírrá változtatta őt.

 • Ivan Petrovics Stragov

Ulrika édesapja és a határvidék őrzője, ami az első védvonal a Birodalom és a Káoszpuszták között. Kislev egyik nagyhatalmú ura, amikor az expedíció elindul a puszták felé, az ő vára az ahol utoljára megpihen a csapat. Sylvania-ban éri utol a vég, amikor egy óriásdenevér végez vele.

 • Maximillian Schreiber

Egy Birodalmi varázsló, Felix és Gotrek csapatához csatlakozik Middenheim-ben, a Grungni Szellemének fedélzetén. Max hamarosan erős szövetségessé válik és Felix riválisa is lesz, Ulrika kegyeinek elnyerésének a versenyében. Gyerekkorában elfajzottak egy csoportja végzett a családjával és attól kezdve megfogadta, hogy életét a Káosz elpusztításának szenteli, ám hamar kidobták az iskolából, mert túl nagy érdeklődést mutatott a sötét tanítások felé.

 • Borek

500 éves törpe, egyike azoknak akiknek sikerült elmenekülniük Karag Dum-ból, hogy majd később erősítéssel térhessenek vissza. Ő szervezte meg az első mentőexpedíciót, amikor is páncélozott gépekkel próbálták meg az átkelést a Káoszpusztákon, ám csak ő, Snorri és Gotrek éltél túl, később második és egyben sikeresen a második próbálkozással a Grungni Szellemével sikerült átrepülni a pusztákon.

 • Malakai Makaisson

Egy trollvadász és egyben, őrült tudós is. Ő építette meg az első és egyben egyetlen léghajót, a Grungni Szellemét, ami elvitte a felfedező csapatot Karak Dum-ba a Káoszpuszták felett. Egyike Felix és Gotrek legmegbízhatóbb szövetségeseinek, nem egyszer mentette meg őket, ahol más nem tudott segíteni.

 • Orrharapó Snorri

Egy másik trollvadász és Gotrek régi cimborája. Bátor, ám hihetetlenül buta, viszont kicsit sem zavarja, hogy ezzel a ténnyel folyton ugratják őt. Egyike azoknak akik nagyon tisztelik Felix-et, egyszer mert Gotrek barátja, másszor pedig amilyen tetteket eddig véghezvitt. Érdekessége, hogy hajtaréj helyett, vörösre festett szögek vannak a fejébe verve.

 • Ellenségek
 • Thanquol Szürkelátnok

Egy skaven mágus, egyike a visszatérő karaktereknek és egyike azoknak, akik harcoltak a párossal és életben maradtak. Az az álma, hogy egy napon az ő vezetésével a skavenek majd elfoglalják a fenti viálgot, a vezetésével, a Szarvas Patkány nevében. Először Nuln városában találkoznak vele, amikor is el akarja foglalni a várost ám Gotrek-ék megakadályozzák benne, majd később a Grungi Szellemét próbálja meg megkaparintani, ám ez is Felix-ék közbenjárása miatt kudarcot vall. Maga szerint, ő egy taktikai géniusz, egy hatalmas varázsló és egy kiváló vezér, ám mint minden skaven ő is gyáva, és a kudarc első jelére meghátrál, ám mindig a talpnyalóira fogja a küldetések sikertelenségét.

 • Karak Dum Vérivója

Khorne hatalmas démona, aki Karak Dum-ban tűnik fel, ám Gotrek végez vele.

 • Az Embernyúzó

Egy ork hadúr, emberek és törpék bőréből varrt köpenyt visel, egy sima és egy mágikus fejszéje is van, megpróbálta megszerezni Gotrek fejszéjét is, sikertelenül.

 • Démonkarmú Arek

Egy káosz hadúr, aki Tzeench nagyurat szolgálja, ő vezette a sereget Praag városa ellen.

 • Adolphus Krieger

Egy vámpír, aki megszerzi a Khemri Szemét, hogy magához láncolja és irányíthassa a többi vérszívót és élőhalottat.Ő változtatja vámpírrá Ulrikát.

 • Aranybotos Lhoigor és Feketebotos Kelmain

Tzeench két legerősebb varázslója, Démonkarmú Arek tábornagyai és tanácsadói voltak, később ők nyitották meg az Ősök Útjait, hogy azon keresztül a káosz seregei eljuthassanak a világ bármelyik végére.

 • Az Alvó

Egy több ezer éves rovar, akit megfertőzött a Káosz.Hatalmas akaratereje miatt az irányítása alá tudta vonni a zöldbőrűeket és néhány törpét, hogy elfoglalhassa Karak Hirn-t és továbbá az elég világot.

Ők volnának hát, ha még eszembe jutnak a kimaradtak, azokat majd beleírom utólag.

Reklámok

2 Responses to Felix és Gotrek regények – Szövetségesek és ellenségek

 1. […] Felix és Gotrek regények – Szövetségesek és ellenségek […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: