Bevezetés a fantasy Warhammer világába

Míg mostanában Péter blogján a M.U.G.E.N., addig az enyémen a Warhammer kezd kicsit túl sok lenni, de hát ami jó, az jó. 😀

Most pedig jöjjön ezen világ rövid bemutatása.

A Warhammer világa leginkább a középkorra emlékeztet. Itt minden nép éli a maga életét, küzd az életért és az életbenmaradásért, sötétség és félelem tölti be sok nép szívét, a Káosz rávetülő árnyékai miatt. Folyamatos éberség és figyelem a túlélés titka.

Na de lássuk, hogy kik azok akik ebben a világban élnek:

 • Az Emberek Birodalma

A feudális rendszerre épülnek országaik, a legfőbb hatalom a császár, őt követik a választófejedelmek, királyok, nemesek és végül a hűbéresek, parasztok és a köznép. Seregeikben rengetek féle harcost és szerkezetet lehet fellelni, kezdve az egyszerű gyalogságtól, a páncélos lovagságig és az ostromfegyverekig bezárólag. Valamint ők az egyik nép akik használjék a fekete lőport, ami a muskéták és ágyúk elsütéséhez szükséges.

 • Elfek

Ezen világ második civilizált faja, akiket az Elődök alkottak és erősen kötődnek a mágiához. Hatalmas háborúk viszont 3 részre szakították nemzetüket:

Sötét Elfek – Naggaroth gyermekei, akik Malekith királyt követik, aki azt állítja magáról, hogy ő a népe és Ulthuan trónjának jogos örököse. Esküdt ellenségeik saját fajuknak, akik folyamatos háborúban állnak egymással. Fekete mágiáz használnak, rabolnak, fosztogatnak és rabszolgákat ejtenek útjaik során.

Nemes Elfek – Az ősi elf tradíciókat képviselik Ulthuan szigetén, ők is vívják folyamatos harcaikat, és mérhetetlen arrogancia jellemzi őket.

Erdei Elfek – Akik kiváltak az előzőleg említettek közül, és bevették magukat az erdők mélyére. Sem rosszak, sem gonoszak, viszont kegyetlenül lecsapnak az eltévedt kereskedőkre, és ádáz, de csendes harcot vívnak a káoszfajzatokkal.

 • Törpék

Hatalmas erődítményeikben élnek, amik az Öreg Világ hegyeinek belsejébe több kilóméter mélyen benyomulnak. Gonosz megfelelőik a Káosz Törpék.

Törpék – Ősi, zord és eltökélt nép. Napjaik többségéban haragokat intéznek (ezek afféle nézeteltérések) és számolgatják aranyukat. A legjobb kovácsok és kézművesek a világon, nekik vannak a legjobb fegyvereik, páncéljaik, nehéz gyalogságuk és ostromfegyvereik. Többnyire a deffezív harcmodort kedvelik. Jellemzőik még, hogy nem felejtik el a sérelmeket, rengeteg sört isznak, utálják az elfeket és az orkokat.

Káosz Törpék – Fáradhatalan felvigyázói a lélektelen alkotásoknak. Saját káoszistenüket imádják, Hashut-ot a Sötétség Apját. Legfőbb fegyverük, hogy húsból, vasból és démonokból készítenek eszközöket.

 • Gyíkemberek

Egy már majdnem kihalt nép, akiket a dzsungelek mélyén lehet felfedezni. Réges-régen még az Elődök alkották meg őket, hogy segítsenek a világ kialakításában.

 • Zöldbőrűek (orkok és goblinok)

Hatalmas seregekbe verődött nomád népek, akik folyton háborúban állnak, ha nem más népekkel, akkor saját magukkal. Kisebb falvakat és várakat is megtámadnak, ahol fosztogathatnak.

 • Káosz

Azok tartoznak ide, akik teljesen elkötelezték magukat a Káosz Isteneinek. Feladatuknak érzik, hogy elfoglalják az Óvilágot és a saját, tébolyodott fantáziájuk szerint újra felépíthessék azt. Több lény is található a seregükben:

Bestiák – Szörnyszülöttek vagy mutánsok, utálnak mindent amit nem érintett meg a káosz.

Káoszharcosok – A Káosz Isteneinek kiválasztott harcosai.

Kászdémonok – Tiszta mágiából épülnek fel, csak akkor tudnak testet ölteni a fizikai világban ha valahol hatalmas mennyiségű Káosz mágia van jelen.

 • Skavenek

A Szarvas Patkány gyermekei, találékonyak és őrültek, a csatornákban élnek a Birodalom alatt, amit Alsó Királyságnak neveznek. Egyes emberek szerint a skavenek nem is léteznek. A Skyre klán építi a legpusztítóbb ám még a skavenekre nézve is veszélyes fegyvereket. Azt hiszik, hogy majd Szürkelátnokok fogják majd össze az összes klánt, hogy meghódíthassák a fenti birodalmakat. Fő lételemük a Torzkő, amit fizetésre, táplálkozásra és mágiákra tudnak felhasználni.

 • Élőhalottak

Minden élőhalott, Nagash, a Hatalmas Nekromanta varázslatának eredményre, ami még a régmúltból ered. Az élőholtakat 2 felé lehet osztani:

Vámpír Grófok – Nagash tanítványai, akik ellopták az örök élet titkát. Ők és követőik az Óvilág szerte mindenhol előfordulnak.

Sír Királyok – Az Óvilágban, Nehekhara királyságában, Nagash uralma alatt élt emberek. Egy sikeres lázadást követően, a Hatalmas Nekromanta végzett mindenkivel, amíg Khemri utolsó királya meg nem állította. Később a gonosz varázslatok felélesztették a holtakat és most újra járják az elők világát.

 • Ogrék

Hatalmas barbárok, akik ha kapnak aranyat bármit megtesznek és bárkit elintéznek vagy megesznek. Egyedül a gyomruk vezérli őket. Főleg zsoldosként lehet találkozni velük, hogy csillapíthassák éhségüket.

Remélem ez az ismertető is felkeltette az érdeklődéseteket, ezzel a világgal kapcsolatban. 😀

Reklámok

4 Responses to Bevezetés a fantasy Warhammer világába

 1. Péter szerint:

  Jó kis leírás lett, szép munka. 🙂 Mugent meg tényleg tulzásba vittem már, csak most hogy végre működik Frapsel, eszembe jutott pár postnyi ötlet. 🙂

 2. Thunder szerint:

  Köszi szépen. 😀 A törpék nagyon ott vannak, tiszta menők ebben a világban. 🙂
  A mugen-es szöveget nem sértésnek szántam, ám, csak amolyan vicces felhívásnak, ha már megemlítetted a blogodon, de hát nálam meg ugye a Warhammer megy nagyon. 😀

 3. Péter szerint:

  Nem vettem sétésnek, értettem hogy érted. 🙂 Amúgy tényleg sok volt már a Mugen-es bejegyzés. A Warhammer meg epicwin. 🙂

 4. Thunder szerint:

  Szuper akkor. ^^
  Hát igen, epicwin, nincs is erre jobb szó. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: