Darksiders – Hamarosan jön PC-re is

Az eddig csupán konzol exkluzív játéknak, hamarosan elkészül a PC-s verziója is, lássuk csak, hogy mit fog tartogatni nekünk.A THQ vállalta fel, hogy PC-re is megcsinálják ezt a game-t, ami Augusztusra várható.

 • Röviden a történet

Az apokalipszis egyik lovasának, War-nak a bőrébe fogunk bújni. A földre eközben angyalok és démonok hullanak, akik elpusztítanak mindent a világon, amíg abból semmi nem marad. Ám már a játék elején jól átejtik és megfosztják minden erejétől és hősünk bosszút kiált.

Ám viszont nem leszünk segítség, pontosabban felvigyázó nélkül, mert egy démont kötnek hozzá War-hoz, aki gondoskodik róla, hogy azt tegye, ami a feladata. Küldetéseket egy Samael nevű démontól fogunk kapni, ami abból fog állni, hogy a Destroyer nevű főgonoszt, de előtte az összes hadurát, a Kiválasztottakat elpusztítsuk.

Az út során még egy szövetségest is szerezni fogunk, akit Ulthane-nek neveznek, ő egy kovács, aki majd összerakja egy régi és hatalmas erejű kard darabjait.

Valamint War elveszített lovát, Ruin-t is vissza fogjuk szerezni.

Tehát a játék egy jól ismert hack-and-slash lesz, folyamatosan fejlődünk, különleges képességeket szerzünk, új fegyvereket és tárgyakat.

A konzolos verzió nagy sikernek örvendett, megjelenésekor ráadásul akadt pár vetélytársa is, Bayonetta és a Dante’s Inferno.

Örömmel várják sokan a megjelenés időpontját. 😀

 • Végül egy kép, a négy lovasról együtt:

Reklámok

24 Responses to Darksiders – Hamarosan jön PC-re is

 1. Wagner szerint:

  Minden szempontból egyedi játék!

 2. Thunder szerint:

  Értem Én az iróniát, de hát hack-and-slash-ek miben különböznek egymástól? 😀 Más a főhős és a történet. 🙂

 3. Wagner szerint:

  Pontosan ez a probléma, hogy ugyanaz az összes és egymást másolják. 🙂

 4. Péter szerint:

  Eleve nem vagyok oda a TPS műfajért, mert sajnos nem az igényes (Max Payne 1, Mafia) vonal öröklődött tovább az idők folyamán, hanem a GTA, Debil May Cry, satöbbi szerű igénytelenség, ami persze betudható annak, hogy a műfaj javarészt konzolokon (főleg PS) hódít.

  A Hack & Slash harcrendszer erre még csak rátesz, utálom ezt a fajta pure eyecandy vonalat, ahol automata scriptek hada végzi el a piszkos munkát, nehogy már a lúzer gamernek taktikázni, esetleg ne adj isten összehangolni kelljen dolgokat.

 5. Thunder szerint:

  Az eyecandy-vel mit akarsz mondani? Meg, hogy automata scriptek? Ez nem egy rgp, hogy kiadod a parancsot és jön a spell vagy egyéb, hanem kis és nagy ütés plusz a speciális támadások kombinációját használod. Más lények ellen sokszor igenis taktikázni kell.
  Vagy Te mire gondoltál? 😀

 6. Wagner szerint:

  Az nem taktikázás, hogy nyomkodod az X X X-et meg néha elgurulsz az óriás script hydra csapása elől.

 7. Péter szerint:

  Eyecandy alatt például arra az össze-vissza figurázós, mindenfajta színes effektekkel operáló pozőrségre gondolok, amit harc címen adnak elő az ilyen cuccokban.

  Taktika? Mi abban a taktika, hogy lenyomsz egy gombot, ami aztán automatán becéloz egy ellenfelet aztán ezerrel püfölöd az X-et?

 8. Thunder szerint:

  Hát azért nem csak az X-et kell püfölni. ^^ Ott van a többi gomb is, amivel elő lehet hozni, az erősebb kombókat. Igaz, taktika ezekben nincsen, csak vagdalkozás?
  De akkor mond el, mi a taktika egy játékban?
  Én most így hirtelen csak a 2008-as Prince of Persia játékot tudom mondani, amiben igen is kellett taktika, főleg a boss-oknál.
  Vagy taktika alatt pl. a Gothic harcrendszerére gondolsz? 😀

 9. Wagner szerint:

  Taktikáról akkor beszélónk amikor a Mafiában ott találod magad egyedül egy égő parkolóházban és közben özönlenek befelé a gengszterek és ki kell jutnod élve. 🙂 Vagy amikor a Hitman 1-ben ki kell nyírni a drogbárót miközben kétszáz katona masírozik a bázison.

 10. Péter szerint:

  Ha nem is a Gothic, de szvsz taktikázásra kiváló példa a Stalker, ahol már az elején a leszakadt vasúti hídnál egy félig szétrohadt AKSU-ból elég 2-3 jól irányzott lövés, és elpatkolsz. 😛

 11. Thunder szerint:

  Röviden mondva, akkor csak az FPS és TPS akciójátékokban kell taktikázni? 😀

 12. Péter szerint:

  Ezt ki mondta? 🙂

 13. Thunder szerint:

  Nekem ez jött le az írásod alapján. 🙂

 14. Péter szerint:

  Pedig nem erről beszéltem. 🙂 Egy példát hoztam fel, szvsz milyen az olyan játék, ahol taktikázni kell. De például ugyan úgy taktikázni kell egy RTS-ben is (mondjuk Generals, vagy Dark Crusade) egy RTT-ben (Sudden Strike) sőt vannak kifejezetten taktikus TPS-ek is, például amit Wagner is említett (Mafia, Hitman). A Hack & Slash-ben viszont semmi taktika nincs, ott elég ha combofag vagy, sőt közepes szintig még az a taktika is nyerő, ha csak össze-vissza nyomogatod a gombokat (Bayonetta kiváló példa).

 15. Thunder szerint:

  Jah, így már értem. 😀 Mindegy, számomra bejönnek a hack-and-slash-ek, persze nem mindegyik, a Bayonetta-ról néztem végigjátszós videókat, de nem jött be. :/
  Viszont a God of War 2-t 3-szor is végigvittem Wagner-nél. 🙂
  Jah, nézted a legutolsó bejegyzésemet, a Warhammer 40.000 LOLZ-t? Van köztük egy kép, ami tutira el fogja nyerni a tetszésedet. =D

 16. Wagner szerint:

  Hiszen te mondtad, hogy milyen fasza a Bayonetta. Most meg már nem jó?? 😀

 17. Thunder szerint:

  Igaz, de csak első ránézésre tetszett, mert volt benne pár badass mozdulat, de csak ennyi. 😀
  A God of War még mindig jobb. 😀

 18. Wagner szerint:

  Kratos-t orrba verném. 🙂

 19. Péter szerint:

  Akkor már inkább Protoype vagy inFamous… 😛

 20. Thunder szerint:

  Egyikkel sem játszottam még. Csak videót láttam a Prototype-ról, érdekesnek nézett ki, amikor felrohant mindenhova meg kilométereket ugrott. 😀

 21. Péter szerint:

  És a jó hír, hogy van PC-re is nagyon jó porttal. 🙂

 22. Thunder szerint:

  Na akkor majd be fogom szerezni azt is, de előbb a Supreme Commander kéne. 😀

 23. […] Addig is, itt a régebbi írásom – Darksiders: Hamarosan jön PC-re is […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: