God of War

Ugyan Én nem rendelkezem PS2-vel, de mivel sokat vagyok Wagner-nél, rengeteg játékhoz van szerencsém ezen a platformon. Most pedig lássuk a sokak által kedvelt, gyűlölt harcos első történetét.

 • Bevezető

Ez egy akció-kaland játék, amit a Sony Computer Entertainment, Santa Monica-i stúdiója készített és 2005. Márciusában adtak ki.

A görög mitológiában találjuk magunkat, és a főszereplőnk Kratos lesz, egy volt Spártai hadvezér. A fő vezérszál maga a bosszú lesz, de erről a játék folyamán egyre többet fogunk megtudni, ahogy haladunk végső célunk felé, ami Árész, a Háború Istenének elpusztítása lesz.

Erre Athéné kéri meg hősünket, mert Athén már nem sokáig tud ellenállni a másik isten haragjának. Ehhez Kratos-nak először meg kell találnia Pandora Dobozát, ami halandót is akkora erővel tud felruházni, hogy még egy istennel is végezhessen.

 • Játék

Szokásos nézd-a-hátam game ez, ahol Kratos-t fogjuk irányítani harcban és puzzle elemek megoldásában.

Elsődleges fegyverünk a Blades of Chaos lesz, amik láncokkal vannak hősünk kezéhez rögzítve, így kapunk egy közepes hatótávolságú távolsági eszközt. Másodlagos fegyverünk a Blade of Artemis lesz, amit a vadászat istennője ad nekünk.

Továbbá mágiákat is kapunk:

 • Zeusztól a Zeus’ Fury-t, ekkor nagy távolságból villámokkal szórhatjuk meg az ellenségeket
 • Poseidontól a Poseidons Rage-t, ekkor egy hatókörön belül minden ellent árammal lephetünk meg
 • Aphrodite-től a Medusas Gaze-t, miután egy próba során végzünk a gorgók királynőjével és a fejét vesszük, ezek után kővé lehet változtatni mindenkit és egyszerűen széttörni őket
 • Végül pedig Hádésztól az Army of Hades-t, ekkor elesett harcosok szellemeit tudjuk megidézni kis időre, hogy velünk harcoljanak.

Ezeket természetesen a történet során tudjuk majd fejleszteni és új kombókat, képességeket tudunk szerezni velük.

Ezeken kívül még megkapjuk a Rage of the Gods nevű képességet, ekkor Kratos kis időre sebezhetetlenné és erősebbé válik. Ekkor hősünket áram veszi körül ami egy páncélt alkot körülötte. Vörös gömbök segítségével ezt újra lehet töltetni.

Mik is ezek a gömbök? A játék során folyamatosan találkozunk ezekkel az igen is fontos kis elemekkel. 3 féle van belőlük:

 • vörös (ezekkel tudjuk fejleszteni a képességeinket és újratölthetjük a Rage of the Gods képességet)
 • zöld (életerőnket tölti vissza)
 • kék (manánkat tölti fel)

A harcokat megtoldották továbbá egy quick-time idézőjelesen ügyességi résszel, amikor is egy meglehetősen erős ellenfelet kellően legyengítettünk, ekkor feje felett megjelenik a kör gomb és indulhat a móka, ekkor lindul egy  külön animációs (nevezzük így) kisfilm, amikor találomra meghatározva, a kontrolleren fellelhető négy gomb közül meg kell nyomni a megfelelőt, siker esetén látványos mozdulatokkal végzi be az ellen, ellenkező esetben megszakad a mozdulatsor és Kratost ellökik, főldhöz vágják stb. és sérülünk kis mértékben.

 • Irányítás

Véleményem szerint könnyen elsajátítható. Kis és nagy ütések megfelelő kombinációjával pusztító kombókat tudunk előhívni és minél jobban fel van fejlesztve a fegyver vagy képesség annál látványosabbak és erősebbek lesznek.

Kombinálni is lehet őket kellően odafigyelve pl. egy gyors kővéváltoztatás után a földre csapunk és szétesik körülöttünk mindenki vagy egy gyors villámszórás után még kába ellent megcsapkodjuk kardjainkkal.

 • Röviden a történet

Athéné megkéri Kratos-t, hogy mentse meg Athént Árésztól, ehhez meg kell találni a Pandora Dobozát, amit elrejtettek Pandora Szentélyében, amit Cronos az istenek apja hordoz a hátán, akit az Elvezsett Lelkek Sivatagában lehet megtalálni, ám ehhez először egy orákulummal kell beszélnie. Miután lezajlott a csevej és elérünk a templomba, útvesztőkön és ügyességi részek egész halmazán kell átvergődnünk, közben kisebb-nagyobb csaták és boss fight-ok várnak Kratos-ra. Miután megszerezzük a dobozt, Árész ezt érzi és egy oszlopot elhajítva Athénból telibe találja hősünket, akit a falhoz szegez így és meghal, ám hősünket kemény fából faragták megszökik az Alvilágból és a doboz erejét használva végez Árésszal majd, miután ráeszmél, hogy bűneit így sem bocsássák meg neki, leveti magát egy sziklaszirtről (ezzel a filmmel kezdődik a játék is), ám az utolsó pillanatban Athéné közbelép és felajánlja Kratos-nak a most már megüresedett Háború Istene pozíciót az istenek között.

Hősünk beleegyezik és a történet lezárul, egy időre. 😀 Majd következik a második rész, de arról majd legközelebb írok. 😀

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: