Warhammer 40.000 – Squad Command

Eljött az idő, hogy még egy platform játékairól is el kezdjek írni, és ez nem más, mint a Nintendo DS. És kinél játszok ezekkel? Hát nem másnál mint Wagner-nél, szokás szerint. 😀 Még csak a 3. pályán tartok benne, de gondoltam egy post-ot már írok erről a game-ről. Na de jöjjön is az első játék, ami nem más lesz mint a Warhammer 40.000 – Squad Command.A játékot a RedLynx adta ki, 2007. November 16-án.

A történet során az Ultramarine-okat fogjuk irányítani, 15 küldetésen keresztül, a Káosz erői, a Word Bearers Legion ellen, a Rhur III nevű bolygón.

Körökre osztva fog zajlani a játékmenet és rengeteg egységgel, valamint fegyverrel fogunk találkozni, ahogy haladunk előre. Karaktereink 2 féle tulajdonsággal rendelkeznek:

  • Hit Points: Ez az egység életerejét jelzni, ha 0-ra ér, akkor elvesztjük azt
  • Action Point: Mozgáshoz és a fegyverek használatához kell. 1-1 is lehet lépni, hogy helyzetbe tudjuk terelni harcosainkat, viszont a fegyvereknek van egy alap költsége, hogy használhassuk őket, mint pl.  söréteshez 4 pont kell alapból. Viszont egyesekhez több pontot is fel lehet használni, ezáltal pontosabban fognak célozni.

Vannak bizonyos fegyverek, mint pl. a plazma amik területre sebeznek. Ilyenkor a fedezék mögött is sérül az ellen.

Meg kell említeni még, hogy a terepet amortizálható, tehát, hiába húzódnak fedezék mögé ellenségeink egy jól irányított plazma, szét tudja rombolni a búvóhelyet, valamint új utat is nyithatunk így harcosaink számára.

Ha esetleg nem használnánk el minden Action Point-unkat, egy körben akkor azt lehet tartalékolni, ekkor ha az embereink látószögébe ér egy Káoszos, akkor azonnal lőnek rá, így is el lehet érni taktikai előnyt. Persze ez fordítva is igaz ezért óvatosan kell mozogni a térképen.

Egyes fegyverek viszont csökkenthetik is az Action Point-ját egy egységünknek, így is jelezve, hogy az nehezebb eszköz.

A játék elején még csak Felderítőket kapunk, később válnak elérhetővé a Space Marine-ok, Space Marine Terminator-ok, Predator tankok és a Land Raider.

Amit azért kihívásnak tartok benne, hogy az ellenség mindig számbeli fölénnyel rendelkezik, míg mi, mindig csak 6 egységet vihetünk magunkkal.

Reklámok

One Response to Warhammer 40.000 – Squad Command

  1. […] Might And Magic Clash Of Heroes: 9.4/10 Eszméletlen jó, bármikor elő lehet venni. Ismertető: itt. Shin Megami Tensei: Devil Survivor: 9/10 Ismertető: itt. Disgaea: 7/10 Ismertető: itt. Fire Emblem Shadow Dragon: 8/10 Ismertető: itt. Advance Wars Dual Strike: körökre osztott stratégia. Még nem merültem bele, de sok jót hallottam róla. Worms Open Warfare: Ugyan nem ér annyit mint az Armageddon, de a 3d-s részeknél jobb. Ninja Town: nem rossz, egész poén. Age Of Empires: Mythologies: Lebutított Age Of körökre osztva. Warhammer 40k: Squad Command: Ez csak azért kellett, hogy ne legyen üres hely. Thunder komának tetszik, az ő ismertetője: itt. […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: