Melyik a kedvenc Devil Fruit fajtád?

A kérdés magától adódik. A One Piece-ből ismert, szuper erőket adó gyümölcsökről lesz egy rövid leírás, és ide írhatjátok, hogy nektek melyik fajta tetszik a legjobban.

Spoiler-es lett kicsit, aki nem szeretné tudni, hogy mi lesz a sztoriban, az hagyja ki. 😀

Mi is az a Devil Fruit?

Egy mitikus gyümölcs, amit ha valaki elfogyaszt, különös és érdekes erők birtokába juthat, ez persze függ a típustól és a fajtától.

Viszont attól a pillanattól kezdve az illető nem lesz képes soha többé úszni.

3 fajtája létezik:

Paramecia/Paramythia – Szó szerint lefordítva Superhuman System, ami körül belül Emberfeletti Erőt jelent. Ezek olyan fajta gyümölcsök, amik már említett emberfeletti erőkkel ruházzák fel az elfogyasztóját, mint pl. valamilyen effekttel van a testre, manipulálhatja a környezetet vagy valamiféle anyagot tud kreálni.

Akik ilyen fajta erőkkel rendelkeznek:

Monkey D. Luffy

A One Piece egyik főhőse, A Gomu Gomu no Mi (Gumi-Gumi gyümölcs), miatt gumiból van az egész teste, így képes kinyúlni messzire, szinte minden támadása ezen alapul, és ellenáll a villámoknak.

Edward Newgate (Whitebeard)

A Gura Gura no Mi (Rengés-Rengés gyümölcs) hatására képes földrengéseket, tsunamikat létrehozni, valamint az eget is meg tudja telíteni lökéshullámokkal.

Mr 3.

A Doru Doru no Mi (Viasz-Viasz gyümölcs) a viasz irányításának képességével ruházta fel. Bármit létre tud hozni viaszból.

ZoanAnimal System azaz Állati Erők. Ezek a fajta gyümölcsök képessé teszik elfogyasztóját, hogy bizonyos fajta állattá tudjon válni. 3 formával rendelkeznek az ilyen erőket használók: az első az emberi alakjuk, a második a teljes állati forma és a harmadik a kettő közötti hibrid alak, valamint közelharcban a legeffektívebbek. Ezen kívül 4 alkategóriába is szét lehet válogatni ezeket.

 • Ragadozó Zoan – Az ilyen fajták általában sokkal erősebbek és veszélyesebbek közelharcban valamint karmokkal is rendelkezhetnek.

Rob Lucci

A Neko Neko no Mi: Model Leopard (Macska-Macska gyümölcs Leopárd Model) miatt képes leopárddá és a kettő közötti hibrid, hihetetlenül erős lénnyé változni.

 • Ősi Zoan – Nagyon ritka fajta. Régen kihalt vagy prehisztorikus lények alakját tudják felölteni.

X. Drake

Eddig ismeretlen fajta Zoan típus, típu tyrannosaurus-rex-é alakulni.

 • Felébredt Zoan – Sokkal erősebbek és ellenállóbbak mint a többi Zoan típus. Folyamatosan állati formában vannak, viszont képesek 2 lábon járni és fegyvert forgatni.

Minotaurus

 • Mítikus Zoan – A legritkább fajta. Az ilyen gyümölcs hatására az illető mitologikus lénnyé tud változni, amik a legendákban szerepelnek.

Marco the Phoenix

Főnixmadárrá tud változni.

Logia – Szó szerint Natural System, azaz Természeti Erők. Akik ilyen gyümölcsöt esznek meg, azok valamilyen természeti erővé képesek válni, mint pl. tűz, fény, jég stb. Ez a fajta a legerősebb és a legritkább a 3 közül. Mivel teljesen át tudnak alakulni az adott természeti erővé, szinte sebezhetetlenek az ilyen erővel rendelkezők, mivel minden támadás egyszerűen átmegy rajtuk, nem okozva semmi sebet.

Portgas D. Ace

A Mera Mera no Mi (Láng-Láng gyümölcs) hatására Ace egész teste tűzből áll és hihetetlenül erős tűz alapú támadásokra képes.

Marshall D. Teach (Blackbeard)

A Yami Yami no Mi (Sötét-Sötét gyümölcs) miatt tudja manipulálni a gravitációt. Viszont ez a képesség a legkülönlegesebb, mivel képes más Devil Fruit képességgel rendelkezők erejét elvenni, ha hozzájuk ér. Azonban Blackbeard teste nem olyan mint a többi Logia képességűé, mert rajta nem hatol át semmilyen támadás és egyik nagy gyengesége ez, pluszba minden bevitt támadás 2x olyan erősen hat rá.

Ace vs Blackbeard

Remélem tetszett ez a kis iromány és aki még nem ismerné a One Piece nevű anime-t, annak megtetszett.

Valamint nyugodtan írjátok ide, hogy nektek melyik a kedvenc Devil Fruit fajtátok. 😀

Reklámok

12 Responses to Melyik a kedvenc Devil Fruit fajtád?

 1. Wagner szerint:

  Enyhén spoileres lett a bejegyzés, ember. : – )

 2. Thunder szerint:

  Pedig nem annak szántam, csak nem találtam jobb példákat. 🙂

 3. Wagner szerint:

  Nekem nincs kedvencem, az egész OP jó ahogy van. Favorit karakterekről inkább lehetne beszélni mint képességekről. De az tuti, hogy a Logia típus a legdurvább mind közül, azokat szinte meg sem lehet állítani: Blackbeard, Kizaru, Magellan…
  Luffy viszont sok mindennek ellenáll nem csak a villámoknak. Pl nem hat rá a puskagolyó ugye.

 4. Thunder szerint:

  Igaz-igaz. Viszont elárulom, hogy Magellan képessége nem Logia, hanem Paramecia/Paramythia típus. 😉 Mert nem abból az anyagból van (nem akarok most spoiler-ezni, ezért nem írom le, hogy mit tud), hanem csak elő tudja idézni, mint Mr 3. is. 😀

 5. Wagner szerint:

  Te nem akarod lespoilerezni amikor én láttam? 😀
  Jól van akkor tényleg nem Logia, végülis azért tudta megütni Luffy még az elején. Meg akkor csak magára idézi a mérget ezek szerint. De akkor ennyi erővel Blackbeard sem Logia… O_o

 6. Thunder szerint:

  Aki még nem látta, úgy értettem. 😀
  Blackbeard pedig Logia képességű, csak azon belül is valami különleges fajta. 🙂

 7. Junchi szerint:

  Kicsit off, de azért bátorkodok rákérdezni: Az OP anime mennyire cenzúrázott a mangához képest? Csak mert látom, Minotaurus fegyvere például nem is tüskés, holott a mangában (igen, az Impel Down arc-ot most olvasom mangában :3) az.

  Rákérdezek a biztonság kedvéért, nem lenne jó, ha ez is olyan lenne, mint a Fairy Tail shitcensored anime, ahol az összes mangabeli GAR-ságot kiirtották.

  • Wagner szerint:

   Úgy döntöttél inkább a mangát olvasod végig? 🙂 Jobb is talán, állítólag az sokkal jobb mint az anime, mert ugye nincs benne annyi rétestészta.
   Cenzúráról meg annyit, hogy az tökre nincs benne, csak 1-2 ilyen apróság.

   • Junchi szerint:

    Nem, maradok az animénél, aztán majd az lesz, mint anno Bleach-nél, hogy ha beérem, áttérek a mangára (az animét persze folytatom tovább), majd szépen elolvasom a korábbi ch-kat is. :3

    Btw akkor most megnyugodtam, mmint ami a cenzúrát illeti.

 8. Thunder szerint:

  Nyugodtan OFF-olj, nincs gond, legalább ír valaki. 🙂
  Utánanéztem, csak 1-2 dologban tér el, úgyhogy igencsak elenyésző különbségek vannak benne.

 9. rotyogo szerint:

  Kicsit jobban kellene kidolgozni a dolgot. Egyébként tök jó:) És felhívnám figyelmed a Haki nevű képességre,amivel az ördöggyümölcs (DevilFruit, Démongyümölcs, az mindegy) képességűeket kékre-zöldrer vernek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: