Soul Calibur 2

A Namco által készített, a Soul sorozatban a harmadik, (nevezzük így) párbajozós játék. Soul Calibur a szent kard, amit a gonosz verziója a Soul Edge ellen készítettek és amik köré a történet épül. A PS verzióban Heihachi, a Tekken-ből jól ismert gonosz kapott szerepet.

 • Játékmenet

Többféle játékmóddal találkozhatunk, ezek a következők lennének:

Arcade – Normál mód, választunk egy karaktert és végigvisszük a történetét

Team Battle Mode – Hasonló az előzőhöz, csak itt csapatokkal megyünk, intro-k és ending-ek nélkül

Time Attack – A jól ismert adott idő alatt a legtöbb pontot összegyűjteni mód

Survival Battle – Ameddig bírod mód

Training Mode – A jó öreg tréning

Valamint ezeknek egy Extra verziója, amiben lehet használni az extra fegyvereket.

Az extra fegyverek ennek a játéknak egy visszatérő elemei és minden szereplőnek 12 fajta jut. Ezek közt szerepel az Ultimate Weapon (nagyon erős, sok plusszot adó stat-ta) és egy Joke Weapon (rossz statisztikákkal és vicces hangokkal).

Ezeken kívül még találunk Museum-ot (artwork-ök, videók), Profile Wiev-er (karik történetei) és a Battle Theatre (gép vs gép meccseket lehet nézni).

25 játszható emberkével fogunk találkozni, legtöbbjüket úgy kapjuk meg, ha egy másikkal végigvisszük a sztoriját. Több kinézete is van mindenkinek, ebből 13-nak +1.

 • Harcrendszer

Mint minden ilyen játékban, itt is 2 oldalt állnak fel a felek és addig megy a vagdalkozás, míg valaki élete el nem fogy vagy le nem jár az idő. A győzelem hozzásegítése érdekében viszont megkönnyíthetjük a dolgunkat. Lehetőségünk van Stage KO-ra, ami az ellen kidobása a pályáról, bár néhány pálya 1-2 oldalán vannak falak, hogy ezt ki lehessen kerülni. Olyan ütéseket is elő lehet hozni, amik áttörik a védelmet és olyanokat is, amik kivédhetetlenek, ezek tüzes effektet kapnak bár elég lassú mozdulatok.

Ügyeskedni is lehet, mivel egy úgynevezett Clash-rendszer is helyett kapott. Ez azt jelenti, hogy amikor 2 ütés találkozik, nem történik sebzés, hanem a 2 fegyver lepattan egymásról. Valamint Repel és Parry vagyis visszaütés és hárítás, ezeket kicsit nehéz előhozni, a nagyon pontos időzítés miatt.

 • Néhány szó a szereplőkről

A szépsége a játéknak, hogy 2 ugyanolyan fegyverrel/fegyverhasználóval nem is fogunk találkozni. Persze 2 kivétel van, mert Siegfried/Nightmare és Sophitia/Cassandra, majdnem ugyanazokat a mozdulatokat és teljesen ugyanazokat a fegyókat használják.

Rajtuk kívül viszont lesz, Óriás baltás nagydarab ember, lándzsás lányka, kígyókardos hölgy (ezt úgy kell elképzelni, hogy a kard pengéje szét tud esni, így egy ostor lesz belőle), kalapácsos, rapieres, katanás szamuráj, ninja stb.


Egész változatos a szereplőgárda, mindenki kellően egy egyéniség, egyedi intro-kal és outro-kal. Egyes szereplők között még párbeszéd is szokott lenni.

 • Összegzés

Szerintem ez egy nagyszerű játék, a sok unlock-olható dolog változatossá teszi és a sok sztori is. Vs-ben is egész jó, a gép kellően jól tud küzdeni. Egyszóval kellemes.

Reklámok

3 Responses to Soul Calibur 2

 1. Wagner szerint:

  Jó game bár a harmadik rész az sokkal jobb. Kár, hogy nem tok velük játszani és mindig elpicsázol. A negyedik képet honnan szedted? Olyan nincs is a játékban. 🙂 Nem lett rossz az ismertető amúgy.

 2. Thunder szerint:

  Igaz, majd arról is írok később egy post-ot.
  Pont azért tettük félre mi? 😀
  A negyedik képet a google-ban leltem, amikor képeket kerestem az íráshoz, amúgy kösz. 🙂

 3. […] Ezt a sorozatot szerintem nem kell bemutatni senkinek, aki nem ismerné, az olvassa el egyik írásomat a 2. részről itt. […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: