Legacy of Kain – Defiance

A Craystal Dynamics fejlesztette és az Eidos adta ki. Ez a Legacy of Kain sorozat 5. és egyben befejező része, 2004-ben lett kiadva.

  • Történet

Az eddig jól is mert 2 történet, a Soul Reaver és a Blood Omen történetszálai itt fognak összefutni. Kain a vámpírok királya próbálja visszaállítani a régi királyságát Nosgoth-ot, Raziel, (aki Kain tábornoka volt, ám mivel előbb növesztett szárnyakat mint Kain, ezért belehajították a örvénybe ahol egy Elder One nevezetű lény újraélesztette mint lidérc) pedig próbálja utolérni. Ebben a játékban felváltva fogjuk irányítani kettejüket.

  • Játékmenet

Az eddigi részekhez képest, mond nem fogunk új fegyvereket szerezni, hanem egy konkrét fegyvere lesz mindkettejüknek. Kain-nak a Soul Reaver fizikai formája, Raziel-nek pedig a szellemi formája. Rengeteg képességhez is hozzá fogunk jutni a történet során, persze sokuk a 2 hősnél megegyezik, mint pl. a falon mászás.

A fegyverünk fejlődni fog, ahogy haladunk előre, mint pl.A Flame Emblem megszerzése után, képesek leszünk a falon lévő fáklyákat meggyújtani, vagy a Reaver Sötét verziójának köszönhetően láthatatlanná tudunk válni. Telekinetikus képességekkel is rendelkeznek, ennek segítségével ránthatjuk magunkhoz az ellenséget vagy hajíthatjuk el.


Itt az életerőnk feltöltéséhez nem medkit-re lesz szükség, hanem vérre (Kain)/lélekre(Raziel). Ezt akkor tehetjük meg ha az ellen elfáradt, közel kell menni hozzá és a megfelelő gombot lenyomni. Fontos hozzátenni, hogy hőseink élete folyamatosan csökken, Raziel esetében nem, ha átvált a szellemi síkra. Így bizony, aki nem ismerné az előző részeket, akkor most elmondom, hogy ő erre képes, ilyenkor eltorzul a világ és sokszor csakis így lehet továbbjutni, ám bizonyos pontokon vissza lehet térni a fizikai síkra. Kain esetében pedig adott pontokon hatalmasat ugorhatunk vagy egy teleportra emlékeztetően több apró denevérré esik szét és repül el. Hozzá kell tenni, hogy ő nem bírja a vizet, ám Raziel nyugodtan úszkálhat, ő rá nincsen semmilyen hatással.


Ám ha nem nincs szükségünk életerőre, akkor egyszerűen le is lehet csapni az ellent, ettől a fegyverünk fel tud tölteni, hogy egy nagy területre ható támadást tudjunk véghezvinni, ami körülöttünk mindenkit sebez.

Harc tekintetében kissé repetitív lett a game, mert csak a kis és nagy ütést kell felváltva nyomogatni, néha egy-két kitéréssel párosítva, igaz fejlődünk és új kombókat is szerzünk. Valamint rúnákat fogunk találni elszórva minden pályán, amikből ha eleget gyűjtünk össze akkor életerő vagy a telekinetikus képességeinkhez szükséges csíkot tudjuk növelni.

Rengetegféle ellenséggel fogunk találkozni, mint pl. vámpírvadászok, szellemek, életre kelt szobrok valamint az elmaradhatatlan boss harcok.

Egész jó játék lett, ismétlődő dolgokkal, de azért még élvezhető, bár sokszor nem jó a kameranézet.

Reklámok

2 Responses to Legacy of Kain – Defiance

  1. Péter szerint:

    Ez se volt egy rossz játék. =)

  2. Thunder szerint:

    Naná, egyedül csak a repetitívsége volt baj, meg a kameranézetek néha. :/
    De a pályák legalább változatosak voltak és szépen kidolgozottak. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: