Könyvajánló – Gaunt Szellemei regények

Jöjjön egy másik érdekes könyvsorozat, ami a Warhammer 40.000 világában játszódik és ami Ibram Gaunt komisszár-ezredes és a Birodalmi Őrség, Tanithi Első és Egyetlen szakaszáról szól.

 • Ibram Gaunt – Egy Birodalmi komisszár, aki a Tanith bolygó elpusztulásakor, alakítja meg a megmenekültekből a Tanithi Első és Egyetlen nevű szakaszt. Igazságos és teljesen különbözik a többi komisszártól, mivel ő barátjainak tekinti az embereit nem pedig csupán katonáknak.
 • A Tanithi Első és Egyetlen – Egyike a Birodalmi Őrség szakaszainak, a lopakodás és a beszivárgás mesterei. Rengeteg szereplővel fogunk megismerkedni a regények során és sokukat meg is fogjuk kedvelni. Pár főbb szereplő: Colm Corbec, Brin Milo, Tolin Dorden, Tona Criid, Jessi Banda és még sokan mások.

A történet a Sabbat Világok visszafoglalására indított hadjárat történeteit mutatja be, amin Gauntéknak folyamatosan meg kell állniuk a helyüket. Nézzük a könyveket, egy rövid leírás mindegyikről:

 • 1. könyv – Első és Egyetlen

Gaunt és a Szellemek a Fortis Binarin, majd később a Menazoid Epszilonon harcolnak a Káosz seregei ellen, ám még nem is sejtik, hogy a gonosz a vonalaik mögött is rejtőzik. Feladatuk megszerezni egy ereklyét, ami gépembereket állít elő, ám ezt a komisszár elpusztítja, hogy ne kerülhessen a gonosz kezére.

 • 2. könyv – Szellemgyártó

Furcsa módon a második kötet, mutatja be az előzményeket és a történet az első könyv eseményei előtt játszódik. Itt ismerjük meg a Tanith bolygót, amit a Káosz elpusztít, és vele együtt a már említett sereget, akiket Gaunt ment meg és hozza létre a Tanithi Első és Egyetlent azaz a Szellemeket.

 • 3. könyv -Nekropolisz

Verghast háború dúlta világára érkeznek, ahol már nagyban zajlik a háború és korrupció, valamint árulás üti fel a fejét és ez majdnem a Szellemek végét is jelenti.

 • 4. könyv – A Becsület Őre

Hagia szent világra jutnak, ahol is a feladatuk, a főváros visszafoglalása a Káosztól, majd Szent Sabbat (akinek ez a szülőbolygója) maradványainak kimenekítése a bolygóról. Itt újabb arcokat ismerünk meg, az előző világról csatlakoztak hozzájuk újoncok Vervunhive-ból.

 • 5. könyv – A Tanith Ágyúi

Phantine prométeumban bőséges iparvilágának visszafoglalása a céljuk, hogy a hadjárat tovább haladhasson, ám az egyetlen mód a bizonytalan légierő bevetése. Ismét a Káosz erőivel kell felvenniük a harcot, ám most egy, a gonoszak közé állt Űrgárdistával is szembe kell szállniuk, aki az ellenséges erők vezetője.

 • 6. könyv – Puszta Acél

Az Aexe Cardinal harcmezőire vezénylik  a sereget, hogy a már 40 éve tartó állóháborút megnyerjék, ám a Káosz seregei erősen kitartanak és csak úgy győzhetnek, ha egy nagyon veszélyes feladatba kezdenek.

 • 7. könyv – Sabbat Mártír

Szent Sabbat újjászületett és ez újult reményekkel tölti el a megkeseredett Birodalmi Őrséget, ám a Káosz erői is tudnak a rájuk nézve új fenyegetésről és mozgolódni kezdenek és egyedül Gaunt és a Szellemek tudják megállítani őket.

Véleményem szerint hihetetlenül jó könyvek ezek. Tele van érdekes és váratlan fordulatokkal, a szereplők pedig folyamatosan fejlődnek. Aki szereti ezt az univerzumot az olvass a el.

Reklámok

7 Responses to Könyvajánló – Gaunt Szellemei regények

 1. Morzan szerint:

  Üdv!
  A kilencedik rész már megjelent Magyarországon is (Végső parancs)
  Ám most szeptemberben 7-én fog megjelenni a 10-ik rész is a Rendíthetetlenek.
  sajnálatos módon ez sem kerül bolti forgalomba és csak a Szukits Könyvkiadónál lehet megrendelni.
  Bár néhányan megpróbálják rábeszélni a kiadót, hogy a bolti forgalomba is bekerüljenek ezek a könyvek, de nem túl valószínű, hogy megváltoztatnák a hozzá állásukat.

 2. Andrew Wienner szerint:

  Micsoda?? Már szeptemberben jön? O.O Nem vártam ilyen gyorsan… hm, akkor azt a pár ezret félreteszem rá máris xD

 3. Morzan szerint:

  Jesss…
  végre újra rendelhető az eddig hiánycinkeknek számító Gaunt sorozat régebbi példányai.
  Végre pótolhatom a sorozat eddig hiányzó darabjait.
  🙂
  Am ajánlom a normál warhammert is mert már elvileg rendelhető a Sámánvadász + november elején jön a Zombivadász 😀

 4. Thunder szerint:

  Végre, további jó hírek. Köszönöm szépen, már alig vártam, hogy folytathassam a Felix és Gotrek könyveket. 😀

 5. Morzan szerint:

  Elvileg már megjelent, de csak a szukits kiadó honlapjáról, vagy valamelyik boltjában vehető meg a Warhammer 40k sorozat 10-ik része a Rendíthetetlenek illetve nov.30-án jelenik meg a sorozat 11. része a Mindhalálig .
  A Sámánvadász ugyan csak megjelent és nov.02-én jön ki a Zombivadász.
  Akiknek nincs a közelében szukits bolt viszont szeretnék ezeket a könyveket beszerezni azoknak ajánlom a rendelést ami házhoz szállít. + mivel meghirdették, hogy egyes könyveket csak náluk lehet (sajnos) beszerezni ezért a szállítási költség is alacsonyabb (5000Ft alatt 5-600Ft 5k felett viszont ingyenes). Mivel én a ,,béka feneke” alatt lakom , még véletlenül sincs a közelünkben ilyen bolt, csak líra :/ Épp ezért rákényszerültem a fuvarra, de nem akartam egyesével beszerezni a könyveket ezért mindet egyszerre rendeltem meg…
  Hát mit ne mondjak a kiegészítésekkel (A Becsület őre/A Tanith ágyúi) együtt elég summás az áruk, de mivel 10% kedvezmény is van az előrendelt könyvekre + mivel majd 3x-osan meghaladja az 5k-t ezért ingyen szállítják majdan ki nekem a 6 könyvet. viszont csak Dec. első hetében valamikor 😦 Mivel csak az után küldik ki a csomagot, hogy az utolsó könyv is megjelent (nov.30) ÉS ADDIG MÉG OLYAN SOK AZ IDŐ !

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: