Gothic 2 – Tippek és trükkök 1. rész

Egyike a kedvenc játékaimnak. Kellőképpen nehéz és a hangulata magával ragadó. Itt most egy kisebb végigjátszást fogok írni, hogy a játék során hol vannak rejtett dolgok, küldetések stb.

Az első dolog, ami a legfontosabb: A játék elején mindenképpen az utakon haladjunk és kerüljük a harcokat

Minden virágot és növényt szedjünk össze

Sokszor van, hogy az íj és a számszeríj jóval többet sebez, mint a kardok (persze csak az elején, később lehet tanulni, hogy jobb kardforgatók lehessünk)

A Scavenger húsát, hogy gyorsabban tudjuk megsütni, csináljuk azt, hogy amikor ott állunk a sütő előtt, nyomogassuk folyamatosan az előre és hátra gombokat, így nem kell várni, míg elteszi a felszerelést és egyesével kelljen, lassan sütni

Az elején, Xardas tornyában, a legfelső emeleten, minden könyves állványt, olvassunk el, mert mind az XP-t

Ha kiértünk a toronyból, balra a kis tó partján, miután legyőztük első ellenfelünket, egy goblint, akkor kövessük balra a tavat, és a fák között találunk íjat, nyilakat, potikat

Viszont, ha jobbra követjük az állóvizet, akkor egy kis barlangba jutunk. Itt óvatosan mert kettényílik az út. Balra 3 goblin van, jobbra pedig, egy másik beugróban 2 darab kisebb Land Raider, ezekkel csak egyesével lehet elbánni.

Utána ha kiértünk az alagútból, a forduló végén, a fatönk mögött további potikat és varázstekercseket találunk.

A völgyben, ha leértünk, akkor pedig találkozunk Lester-rel az első részből, a beszélgetés végén küldjük el Xardas Tornyába.

Hátrább, van egy kis barlang, ebben a végében találunk egy Rusty Sword-ot, de vigyázat, mert patkányok, farkasok és Blood Fly-ok vannak sok helyen és egy esetleges bug miatt néha az is előfordul, hogy egy Lizard elénk pottyan.

Vissza a toronyhoz és kövessük az utat, egyszer csak egy bandita leszólít. A beszélgetés folyamán, sose válasszuk, hogy követjük a barlangba, mert akkor játék vége. Inkább miután minden info-t megtudtunk, irány a barlang és a korábban talált tűzlabda tekercset használjuk egyik ellenen, a másikat, meg könnyen le lehet verni, és a harmadikról se feledkezzünk meg, mert a hármuk legyőzése egy küldetés is.

Továbbá, ügyeljünk arra, hogy miután oldalt választunk ide visszajöhetünk. Bizonyos helyen fel lehet kapaszkodni a dombra, ha ez megvan, akkor kövessük a sziklafalat úgy, hogy jobbra tőlünk a hasadék legyen, és haladjunk, míg találunk pár Meatbug-ot. Itt ha leugrunk a tisztás részre pár Lizard lehet itt, akkor beljebb haladva, majd az egyik fa tövében, egy amulettet találhatunk, ami plusz bónusz pontokat ad, attól függően, hogy hova állunk be. Városőrségnél ügyességet, zsoldosoknál erőt, tanoncoknál pedig mana. De, hogy ezt ott legyen, először pár küldetést csináljunk meg az adott oldalnál.

Ezután Lobart farmja vár minket, csináljuk meg a küldiket és irány a város.

Hogy a város polgárai lehessünk, ahhoz az kell, hogy a fontosabb karaktereknek megcsináljunk pár feladatot és beálljunk inasnak valamelyikükhöz (boltos, vadász, kovács, ács, alkimista), a legjobban a kovácshoz éri meg beállni, mert ha tudunk kovácsolni, akkor minden ilyen kardunkat 100 aranypénzért megveszi.

Az ácsnál kell az istenek áldása, hogy Innos-ét megkapjuk, 2 lehetőségünk van, vagy a városban pénzért, vagy elfutunk a templomhoz és a közelében levő szentélynél ingyen áldást tudunk kérni.

Itt viszont egy kis segítség. A kovács és az alkimista küldetéseihez. Előbbinél kell szerezünk egy ork fegyvert, ezt 2 módon tehetjük meg. 1, ahol először beértünk a városba, ott az erdőben barangol egy ork, csaljuk az őrökhöz azok meg lecsapják, 2 ha a másik kapunk kimegyünk, balra követjük a várfalat, majd jobbra elnézünk, találhatunk egy barlangot, és annak a bejáratánál ott lesz a földön a tárgy. Az alkimistánál pedig a Goblin Berry-t és a Dragon Root-ot nehezebb meglelni, utóbbi Lobart farmjának közelében van, fent a dombon, ahol egy kisebb kőépítmény is van, ott az egyik bokor aljában lelhetünk rá, míg a másikra egy kis tó partján, ott ahol két zsoldos beszélget, ott ahol az út a Landowner-hez vezet.

Ha már itt tartunk. Oda úgy lehet a legkönnyebben eljutni, hogy lemegyünk a kikötőbe, ott találkozhatunk régi cimboránkkal, Lares-szal és ő el tud minket egy darabon kísérni. Közben minden lényt lecsap nekünk és kapjuk a tapasztalati pontot.

Nos, ez a játék eleje, és egy ponton el kell dönteni, hogy hová akarunk csatlakozni. 3 lehetőség van.

1. Korinis-ben a városőrséghez, majd később a paladinokhoz

2. A Landowner-nél a zsoldosokhoz és a sárkányvadászokhoz

3. A templomban a tanoncokhoz, majd a mágusokhoz

De persze mindegyikhez további küldetések kellenek.

Az elsőnél, elég ha a város polgárává válunk. A másodiknál bizonyítani kell, hogy kemény legények vagyunk és párbajban le kell verni pár zsoldost. A harmadiknál pedig 1000 arany + egy birka, amit a zsoldosoknál tudunk venni.

Zsoldosoknál viszont okosnak kell lenni. A legelső, hogy azzal kezdjük, akinél, a kétkezes kard van, ott szükség lesz 30-as erőre, így meg tudjuk emelni a kardot, ám amikor visszakéri, ne adjuk neki oda és így könnyen le tudjuk győzni és csakis azután adjuk neki oda, miután a többit is levertük. Viszont ott van a Bulco nevezetű egyén, őt megpróbálhatjuk, ám ő a legerősebb így ésszel kell játszani. Ezt is 2 módon lehet megcsinálni, vagy felugrunk a ház erkélyére és onnan megszórjuk nyilakkal, vagy pedig felugrunk a kicsit távolabb levő szénabála tetejére és onnan, mert itt van egy olyan bug, hogy beleragad a szénába. Ám az előbbinél meg előfordulhat, hogy körbefutja a házat. Ha ez megvan, bónuszként beszéljünk a szakácsnővel, Tekla-val és ő ad olyan levest, amitől kapunk 1 erőt.

Röviden, tömören ennyi lenne a játék eleje, a továbbiakban majd a választott oldalak küldetéseit írom le.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: