Overlord és Trine

Régen volt már úgyis, hogy játékról írtam bemutatót, most 2-ről írok egyből.

Overlord

Kezdeném úgy, hogy enyhe csalódás volt ez a game és végig sem vittem. És, hogy miért, mert valóban unalmas lesz a játék egy idő után. De ennyit a negatívumról.

A történet ott kezdődik, hogy a régi Overlord-ot legyőzte a 7 hős, így nekünk kell a helyébe lépnünk és leszámolni velük, közben pedig a lerombolt tornyunkat is újjá kell építeni. Ez egy fantasy-TPS játék, ahol mi alakítjuk a gonosz nagyurat, ergo kedvünkre cselekedhetünk bárhogyan. Segítségünkre lesz ebben kegyenc seregünk, akik a dolgok java részét helyettünk végzik el, mint a harc és nehéz tárgyak cipelése stb. 4 fajtájuk van:

Legelőször csak barnákkal rendelkezünk, ők a harcosaink és minden fellelhető tárgyat magukra aggatnak, így növelve hatékonyságukat. Utánuk jönnek a pirosak, akik kisebb tűzlabdákat hajigálnak. Zöldek akik, mondjuk, hogy a más játékokban ismert tolvaj félék, mert képesek láthatatlanná válni és úgy támadni. Majd jönnek a kékek, akik a pap szerepét töltik be, mert képesek feléleszteni az elesetteket és ők az egyetlenek, akik tudnak a vízben mozogni.

De mit ér egy Nagyúr, Várúrnő nélkül? A történet folyamán 2-vel találkozhatunk. Először Rose-zal, aki enyhén hatalommániás ám rendes, majd később a testvérével, Velvet-tel, az úrhölgy, aki szereti a csillogást ám gonosz.

Tornyunkban tudjuk őket elszállásolni, ám sajnos csak egyiküket tudjuk magunk mellett tartani, így a játék egy adott pontján döntenünk kell, hogy melyiküket választjuk, ettől függően máshogy fog kinézni a várunk és másféle tárgyakat tudunk bele vásárolni. Rose esetében jók maradunk, míg Velvet-nél gonoszabbá válunk. És, hogy ez mennyire számít?

Attól függően, hogy hogyan cselekszünk, befolyásolja, hogy mennyire szeretnek vagy rettegnek tőlünk az embereket, rossz esetében még a kinézetünk is megváltozik, hatalmas tüskék nőnek ki a páncélunkból, míg jóként semmi nem történik.

Mászkálás közben különféle varázslatokat is találhatunk, amik támadó, védő szerepet töltenek be, valamint tudjuk növelni, az életerőnket és a manánkat valamint, hogy mennyi kegyencet tudunk egyszerre irányítani.

És végül, lehetőségünk van kovácsolni is páncélt és fegyvereket. Na, ez az amiért unalmasnak neveztem a game-et és, hogy miért? Mert a kovácsolás egy dolog, ám, ha szeretnénk, hogy valami bónuszt is adjon, ahhoz a minionok számát le kell csökkentenünk vagyis fel kell őket áldozni, ebből az következik, hogy újra-és-újra járhatjuk be a  térképeket és gyűjthetjük őket ismét össze. Jah, és minél jobb a felszerelés annál több kegyenc fog kelleni. Ez volt az a pont ahol abbahagytam, ám lehet, hogy nekiveselkedem még egyszer, csak, hogy ki legyen vive, mind a kétféleképpen, vagyis többféleképpen, mert 6-8 befejezése is van.

Így végül egy erős 7/10-re értékelném a játékot. Eleinte szórakoztató és poén, ám ellaposodik, és unalmassá válik, a rengeteg humor ellenére is.

Trine

A másik game pedig egy mesevilágba kalauzol el minket, ahol 3 hősön múlik, hogy mi lesz a világ a sorsa. Ezt viszont már sikerült végigvinnem, mert érdekes újításnak tartom a játékok között. Ügyességivel nem sokat lehet találkozni, pláne olyannal amiben ennyire ügyelni kell a fizikára.

Először is, a kis csapatunk:

Tolvaj: Íjjal rendelkezik és kilőhető kampóval, amivel meg tud kapaszkodni bármilyen fafelületen és lengedezni tudunk közben. Tüzes nyilakat is tud használni.

Varázsló: Tárgyakat tud megidézni, ami kocka, palló és egy lebegő háromszögféleség. Ezeket kombinálva tudunk hidakat létrehozni.

Harcos: Mint mindig, ő képviseli az erőt, és vele fogjuk elverni az ellent. Alapból egy karddal és egy pajzzsal rendelkezik így tudjuk blokkolni a támadásokat ám később egy kétkezes kalapácsot is szerzünk és nehezebb tárgyakat is tudunk vele cipelni.

Sokkal többet igazán nem tudok írni a játékról. A képernyő egyik végéből a másikba kell átjutnunk a már említett képességeket használva, esetleg kombinálva. Ám ami plusz pontot ér, hogy ha netán 1 karakterünk marad, akkor sem lehet elakadni, mert mind a hármuk magában is át tud jutni az akadályokon. Viszont minden checkpoint-nál felélednek az elesettek. Bossfight nem nagyon van a játékban, néha egy óriás csontváz vagy egy békaféle valami jön ellenünk, de ennyi. Normál ellenfél, csak csontváz lesz, de azok is többféleképpen harcolnak. Van a sima harcos, a páncélozott, a pajzsos, az íjász és a tűzfújó, valamint denevérek és pókok.

Elszórtan tárgyakat is találhatunk amik bónuszokat adnak, pl. több élet, több dolgot idézhetünk be egyszerre, stb.

Megemlítendő, hogy egy gépen, akár 3-an is játszhatjuk, ez egy jó pont, mert így egyszerre van jelen mind a 3 karakter és nem kell köztük váltogatni, ám a kameranézet miatt lehet kicsit gond, mert ha valaki lemarad a többitől, akkor addig nem lehet továbbmenni.

A végső boss harc pedig a játékhoz igazodott, mert nem ütni kellett őt, hanem mst kivételesen a képernyő aljáról a tetejére kellett feljutni, miközben jött fölfelé a láva, mialatt támadtak a csontik meg a boss is idézgette az akadályokat és a tárgyakat.

Végül legyőzetett és a királyság megmenekült.

Érdekes és szórakoztató ügyességi részekkel van tele és nem lehet benne elakadni, ám így is csak egy 8,8.5/10-zel tudnám értékelni.

Reklámok

22 Responses to Overlord és Trine

 1. Péter szerint:

  Overlord-ból a 2-őt ajánlom, sokkal jobb lett, mint az egy, sok hülyeséget megszűntettek, illetve újra gondoltak, jobb a humor és az egész fejlesztés rendszer.

  Ha jól emlékszem az alap Overlordban nekünk kellett sacc/kábé belőni mennyi miniont áldozunk fel egy-egy cucc kovácsolásánál, és mivel az elejéről számolt, ezért jól felszerelt, tapasztalt egységeinket ilyenkor elvesztettük. A kettőben már a végéről számol, így a tápos egységeink megmaradnak, és ha még el is vesztenénk egy-egy táposat a kalandozásaink során, az elesett egységeket fel tudjuk éleszteni, már persze cserébe más minionokat kell feláldozni, minél erősebb volt az elhalálozott imp, annál többet, de sokszor megéri.

  Az 1 anno nagyon Gyűrűk Urásra vette a figurát, a 2 már ezzel szakít, sokkal inkább magát a fantasy mesevilágokat parodizálja ki.

  • Thunder szerint:

   Ott az volt, hogy minél jobb felszerelés, annál több miniont kellett feláldozni, ám, hogy melyikből mennyit, azt a játékos dönti el és akkor az a bónusz, amit a kegyenc ad, nagyobb lesz.
   Ezek után, viszont nem tudom, hogy kipróbáljam a 2-t. :/
   Trine-t amúgy ismered? Mert egész jó játék lett. 😀

   • Péter szerint:

    Nem, de lehet kipróbálom.

    Az OverLord 2-őt mindenképp próbáld ki, mert sokkal átgondoltabb, jobb mint az 1. Például a fegyverkovácsolásnál minden fegyvernek, páncélnak fix ára van, és hátulról számol, így nem veszted el a tápos egységeidet kovácsolásnál. Ja és itt már nem lehetsz jófiú, ami az 1-ben baromság volt, itt a “jó” azt jelenti, hogy dominálsz, rabszolgasorba hajtod a falvakat, satöbbi. A “rossz” pedig azt jelenti, hogy porig rombolod őket. =)

 2. Thunder szerint:

  Jól van meggyőztél. 🙂
  A Trine nem valami pörgős játék, inkább kikapcsolódni jó. Megér egy próbát neked szerintem. 😉 Jah, és a leghasználhatóbb kari a Tolvaj benne LOL, harcra is többet használtam.

 3. Péter szerint:

  Na kripóbáltam a Trine-t, és meg kell hogy mondjam, nagyon bejött. =)

 4. Péter szerint:

  Tervezek róla egy bejegyzést írni, ott majd részletezem. =)

 5. Wagner szerint:

  Az Overlord nekem nagyon nem tetszett. Kurva nagy overlord az aki nyomi manóknak mutogat. Az meg a másik, hogy úgy is lehet játszani, hogy nem gonoszkodsz…
  A Trine viszont egész jó, bár annak meg a grafikája nem túl bejövős.

  • Thunder szerint:

   Azért nyomi manóknak mutogat az Overlord, mert a játék egyik egyik eleme a humor. Ezért nem hatalmas szörnyeket irányítunk.
   A Trine-nak meg pont a grafikája adja meg a feelinget. 🙂

 6. Makesz04 szerint:

  Hogy kell tüzes nyilat lőni?

 7. Makesz04 szerint:

  kösz. De létszi azt is mond meg nekem,hogy van egy pálya amikor van egy csontváz ami már tüzet is lő. Tovább is el jutok de amikor eljutok ahhoz a falhoz akkor nem tudom mit csináljak. És ez az a pálya amikor egy ilyen barlang szerűségbe vagy és ilyen szúrós tüskék vannak a földön. Várom a választ! 🙂 Előre is köszi!

 8. Makesz04 szerint:

  Az a pálya neve,hogy Crystal Caverns. 🙂

 9. Thunder szerint:

  Ha azt a részt mondod, amire gondolok, akkor ott az van, hogy fel kell menni az állványra, ahol 3 csonti, jön, és a levegőben, kötélről lóg le egy hatalmas kő kéz, annak a kötelét vagy a Harcossal vagy a Tolvajjal eloldod, és a földről a Harcossal megemeled, és hozzávágod a falhoz, vagy ha már meg van a harci kalapács, akkor azt a fal melled feltöltöd és támadsz, úgy is sikerül. Remélem tudtam segíteni. 😀

 10. Makesz04 szerint:

  Köszi:):):):):)

 11. Makesz04 szerint:

  Kösz:)

 12. Makesz04 szerint:

  Jó Lett! =)

 13. Sunyimosoly szerint:

  Imádom a Trine-t. Nagyon jó játék, alig tudok elmozdulni előle, a csontikon meg olyat tudok röhögni, amikor bénáznak 😀 A nagy “békaféleség”-et könnyebb legyőzni (sztem) mint a nagy csontvázat, de eléggé a frászt hozza az emberre, amikor ordít egy nagyot (már ha fel van nyomva a hangfal). Kedvencem a varázsló a szövegeivel 😀

 14. […] on Overlord 2Péter on Túl a 20.000-es nézettség…Sunyimosoly on Overlord és Trineneroth on Warhammer 40.000 Dark Milleniu…Thunder on 10.000-es nézettség!Ninty on […]

 15. Rerira szerint:

  Nah, megtaláltam mit próbáljak ki legközelebb, Overlord/Overlord 2 és Trine. Jól hangzanak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: