A Tau-król kicsit bővebben

Páran szóltak, hogy már régen írtam bejegyzést, kb. 1 hónapja már, így itt az ideje, hogy újra nekiálljak blogolni megint. 🙂 Nem volt ötletem, hogy miről írjak, ám tegnap volt egy ilyen kereső szó –  “miből áll egy tau sereg”. Gondoltam akkor írok erről. Röviden tau, kroot és vespid. Hosszabban kifejtve pedig…Kezdjük is az alapegységekkel (most a Dark Crusade játék alapján mutatom be, mert a táblás játék ugye még tartalmaz több féle egységet is, de azokat nem ismerem.)

Első egységük a XV15 Stealth Suit, akik mellé lehet hozni egy XV25 parancsnokot is. Alapból láthatatlanok, gyalogság ellen jók, ám fel lehet szerelni őket, hogy gépek ellen is jók legyenek, valamint jet pack-kel is rendelkeznek.

Utána jönnek a Fire Warrior-ok. Hihetetlenül messzire tudnak lőni hatalmasat, viszont kicsi a látóterük. Parancsokot és pajzs drone-t lehet melléjük hozni.

Hogy kiküszöböljék, a kicsi látóteret, ilyenkor jönnek a Pathfinder-ek. Nagyon kevés életerejük van, ellenben, nagyon gyorsak és messzire is ellátnak, valamint képesek megjelölni az ellent, ami által sebezhetőbbé válnak.

Ha a Fire Warrior-ok nem lennének elegek, akkor jön az XV88 Broadside Battlesuit osztag. Rakétával vannak felszerelve, ám ha lecövekelnek egy helyben, akkor a hátukon cipelt lézerágyút fogják használni, ami mindenféle egység ellen kiváló. Ám gyengeségük, hogy lassúak, és ha egy helyben vannak, akkor van egy minimum lőtávjuk, amin bellül nem tudnal tüzelni, és ha valami közelharci egység odaér hozzájuk, akkor baj van.

Az elitek közé tartozik az XV8 Crisis Suit. Ezt egy elit tau vezeti, és neki is hihetetlen tűzereje és hatótávja van. Fel lehet szerelni, rakétavetővel vagy nehéz lángszóróval. Neki is van jet pack-je.

Első járművük a Devilfish Transport. Láthatatlan csapatszállító, ami fel van szerelve gyenge közeli távra alkalmas lézerekkel.

Utána jön a Drone Squad. 5 gépből állnak, képesek a földbe ásni magukat. Erős, szintén közeli harcra alkalmas lézerekkel vannak felszerelve.

A Sky Ray egy rakéta vetős gép. Gyenge, jó járművek és épületek ellen. Fejlesztéssel viszont, ki tudja lőni az összes rakétáját egy helyre, így okozva hatalmas sebzést, ez főleg gyalogság ellen jó.

A Dorne Harbringer, egy mozgó drón hangár. Képes folyamatosan létrehozni őket, bizonyos energia kell hozzá persze.

Végül pedig a legjobb járművük a Hammerhead Gunship. Rengeteg fegyverzete van, ellenben, nem bír annyi sebzést elviselni, mint a többi faj gépei.

A Kroot részről pedig.

Alapegységük a Kroot Carnivore. Kevés életerővel, jó sebzéssel. Képesek kannibalizálni, így növelni az életerejüket, maximum +300 ponttal és fejlesztéssel képesek rávetődni az ellenre, így sebezve és hátralökve őket.

Erősebb közelharci osztaguk a Kroot Hound. Mint nevéből adódik ezek kutyák, amiket a Kroot harcra képezett ki. Az ellenségre ők is rá tudnak ugrani, és sokkal nagyobb sebzéssel rendelkeznek, mint az előbb említettek.

Utána jön a Krootox, ami egy hatalmas állat, amin egy Kroot lovagol. Sok életereje van, jó minden egységtípus ellen.

És végül a Greater Knarlock. Ami egy dinoszaurusz, semmi extra képessége nincs, kissé lassú, viszont szintén sok élete van és a sebzése is nagy.

Másik elit egységük a Vespid Stingwing-ek. Hatalmas bogarak, jók épületek ellen és, szét tudják szórni az ellenséges osztagokat, az ion ágyújuk túltöltésével.

3 Commander egységük van:

Első az XV22 Battlesuit parancsnok. Fel lehet szerelni rengeteg fegyverrel, ám nincs közelharci sebzése és osztaghoz sem lehet csatolni.

Második a Kroot Shaper. Csak Kroot Carnivore és Kroot Hound osztagokhoz lehet hozzátenni, ekkor növeli az életerejüket és a mozgási sebességüket.

Végül pedig az Ethreal. Minden Taunak növeli az életerejét, morálját és a sebzését, ám ha harcban elesik, akkor ezek a bónuszok elvesznek, sőt csökkennek is ezen értékeik. Képes elit osztagot idézni, hologramot létrehozni, és hatalmas ion csapást mérni egy területre.

Valamint, hogy ne legyen minden jó a Tau-knak, választaniuk kell a harcmodoruk között egy idő után. Ez lehet a Killing Blow vagy a Patient Hunter. Előbbi adja az XV8 Crisis Suit-ot és a Hammerhead Gunship-et, míg az utóbbi a Kroot Hound-okat és a Krootox-ot. Továbbá, ha a Kroot fejlesztést választjuk, 2 további extra képesség is lesz, ami egy extra páncélt ad több egységnek és a másik, pedig a Fire Warrior és Stealth Suit egységek sebzését és látóterét növeli.

Hát ennyi lenne hosszabban kifejtve. Amúgy egy nagyon jól összerakott faj lett ez is, mint a többi. Ám ha ellenfélként jönnek kissé túl erősnek tűnnek.

Reklámok

3 Responses to A Tau-król kicsit bővebben

 1. Péter szerint:

  Jó leírás, bár a a Tau nem lézer, hanem plazma és rail fegyvereket használ.

  Amúgy a Taunál vannak még megtérített emberek is, igaz ők a játékban nincsenek benne, de ha végigviszed a Taukkal, a vége outroban látni őket.

  • Thunder szerint:

   Köszi. 😀
   Igaz, de nem tűnik plazmának meg rail-nek sem, amit 1-2 egység használ, mondjuk a Drone-ok.
   Lehet a többi fajról is kéne ilyen post-ot írnom. Mit gondolsz? 😀

   • Péter szerint:

    A plazma és a lézer teljesen más elvű, a lézer egy photon nyaláb, még a plazma egy matéria, a 4. halmazállapot, bár az eredménye mindkettőnek ugyan az, baromi nagy hőfokú égés. A rail pedig elektromágneses elven működik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: