A nagy Darksiders post

Mint mondtam lesz egy nagyon hosszú írás erről a game-ről, és ezt most itt olvashatjátok.

Először is, a 4 lovas, aztán jön a játékleírás.

Háborút nem kell bemutatni, mivel Ő a játék főszereplője az első részben.

Felül a kis hölgy lehet Éhínség, fegyvere lehetséges, hogy egy ostor.

Jobbra helyezkedik el Pestis, két lőfegyverrel, eredetileg amúgy íjjal ábrázolják .

Alul pedig a Kaszás, nevéhez hűen egy hatalmas kaszával, hátán egy kisebbel.

Elvileg a 2-ben már mind a négyüket irányíthatjuk, de ez még nem biztos.

 • Játékmenet

Mint mindegyik hack-and-slash játéknál, itt is ugyanaz lesz a feladatunk. Harcolni és puzzle elemeket megoldani valamint, hogy előre haladhassunk a történetben el kell jutnunk A pontból B pontba és vissza.

Harc sem tartogat különösebb extrákat, kis és nagy ütést felváltva nyomogatva, tudunk különféle combo-kat előhozni. Továbbá, mint a God of War-ban, meg minden hasonló játékban, a nagyobb ellenfelek legyengítésekor, különböző finishing move-okat tudunk előhívni.

Eleinte csak egy fegyverünk lesz, War kétkezes kardja Chaoseater, amit fel lehet szerelni mindenféle képesség, mint pl. nagyobb sebzés,. élet szívás meg hasonlók. Később több eszköz is a rendelkezésünkre fog állni, mint a kifogyhatatlan revolver, egy hatalmas kasza, egy nagy dobócsillag szerűség, ami bumerángként vissza repül hozzánk, egy kilőhető kampó és szárnyak, amikkel csak lebegni lehet, néhány helyen viszont, ahol gőz található, ott fel tudunk emelkedni, végül pedig egy teleport kapu generáló valami, amit bizonyos helyeken tudunk használni, hogy tovább tudjunk jutni.

A fegyvereken kívül még mágiával is fogunk rendelkezni, ezek lehetnek passzívak és aktívak, mint pl. gyorsaság, kevesebbet sérülés stb.

Valamint ha az úgynevezett Chaos Meter-ünk feltölt, akkor át tudunk alakulni egy hatalmas démonná. Ilyenkor sebezhetetlenek vagyunk és sokkal nagyobbakat sebzünk.

Meg ugye fejlődni is kell. Kék lelkeket kapunk, hogy tudjuk fejleszteni a képességeket és venni tudjunk, új felszerelést és kombókat. Zöld tölti fel az életerőnket, és a sárga pedig a Wrath Meter-t, amiből tudunk varázsolni.

 • Történet

Háború kezdődik a Menny és a Pokol között, ami úgy történik, hogy az angyalok és démonok, meteorként hullanal a földre, így elpusztítva mindent. Ekkor érkezik meg War, de a többi lovas sehol, na mindegy nekilát rendet tenni, ám összetalálkozik Straga-val, az első boss-al, és mielőtt le tudná győzni, elveszíti az összes erejét. Ekkor A Tanács elé kerül, ahol jól leszidják, hogy az egész fölösleges volt stb. ám lehetősége van javítani, hogy megtalálja a főellent, aki az egész dolog mögött van. Ekkor hozzácsatolnak egy The Watcher nevű lényt, aki arra hivatott, hogy figyelje War, a játék közben viszont útba tud segíteni, ha netán eltévednénk.

Többször össze fogunk futni Uriel-el. Ő amegmaradz angyalok vezetője, akik neve a Hellguard. Kisebb boss fight erejéig találkozunk vele, majd szövetségesünk lesz.

Továbbá még egy Ulthane nevű óriás is a társunk lesz, aki kiváló kovács.

Később összefutunk egy Samael nevű démonnal, aki megnyitja nekünk az utat a Pusztítóhoz, a Fekete Torony kapuját, ha előtte legyőzzük a négy Kiválasztottat.

Sikerül, az elveszett lovunkat, Ruin-t is visszaszereznünk.

Miután ez mind sikerült, a toronyban megismerjük az angyal Azrael-t, aki innentől kezdve segít nekünk.

Aztán bejárjuk a Paradicsomot, ahol kiderül, hogy a Pusztító (aki nem más, mint Abaddon, az egyik főangyal) okozta az egész háborút meg mindent, így, hogy le tudjuk győzni, össze kell szednünk az Armageddon Blade nevű kard darabkáit, amit majd Ulthane össze tud rakni.

Ha ez meg van, akkor szembe tudunk már szállni a főellenséggel, aki egy hatalmas sárkány.

A győzelem után pedig War-ral közli Uriel, hogy most, mit fog tenni, mert sem a Menny sem a Pokol nem túlzottan bírja őt és, hogy így, hogyan akar velük szembe szállni? Ám War határozottan kijelenti, hogy ezt a harcot nem egyedül fogja megvívni, és ekkor videóban, mutatnak 3 meteort, ami a másik három lovas érkezését jelzi.

 • Szereplők

War és The Watcher

Uriel

War és Ulthane

Vulgrim

War és Azrael

Samael

The Watcher

A Kiválasztottak

Straga

Silitha

Tiamath

The Greaver

A fő boss: Abaddon

Abaddon sárkány alakja a Pusztító

Sajnos nem sikerült olyan hosszúra a post mint gondoltam, de minden hack-and-slash ugyan az alapból, így nem lehet túlzottan sokat írni róluk. Ettől függetlenül a Darksiders egy nagyon jó játék, akik kedvelik a God of War-t, Devil May Cry-t, Bayonetta-t, azoknak ez is fog tetszeni.

Reklámok

16 Responses to A nagy Darksiders post

 1. Péter szerint:

  Elég szar játék, 5 perc alatt meg lehet unni, kábé mint a Debil meg a God of War, ha már csép hadarni akar valaki, akkor a Prototype és inFamous duónál nincs jobb. =P

  • Thunder szerint:

   Gondoltam, hogy ezt fogod mondani. Nagyon nem tetszenek neked ezek a hack-and-slash-ek mi? 😀
   inFamous még oké, bár csak vidiket néztem róla, meg a Prototype-ról, is de ez utóbbi valahogyan nem jön be. :/
   Olyan össze-visszának tűnik, enyhe GTA beütéssel a mindenhova ellehet menni témával.

 2. Péter szerint:

  De legalább a Prototypeban lehet eventöket teljesíteni, járművet vezetni, ott lapul vagy 10 mutánsképesség benned, alakváltás, lőfegyverek, szinte bármit fel tudsz kapni és fegyverként használni, plusz az alap rúgások, ütések kombinálásával is rohadt látványos kombókat lehet csinálni, és mindezt úgy megoldották, hogy az egér és billentyűzet kombóval tökéletesen játszható PC-ről. Amíg nem ültél le elé, ne ítélkezz, piszok jó portja van, tessék leszedni és nyomni vele pár órát. =)

 3. Péter szerint:

  Csak hogy a Prototype előbb volt, és a Darksidersben ezeknek a lehetősségeknek kábé a felét kapod, azt is erősen lekorlátozva, mert a Proto open world. =P

  • Thunder szerint:

   Ez az open world kifejezés olyan furcsa játékokban szerintem. 😀 Már a 2008-as Prince of Persia-ban is mondták. Persze ott oda mentél ahova szerettél volna, hogy előbbre juss, de akkor is meg volt határozva, hogy hova tudsz eljutni, csak a játékoson múlott, hogy milyen sorrendben csinálod meg, de attól még nem mondanám, hogy open world.

 4. Péter szerint:

  Open world = nyitott világ, ergo az első perctől fogva fullra bejárható a terület szabadon, mindenfajta korlátozás nélkül. Ráadásul mivel a felhőkarcolók tetejére is képes vagy lazán felfutni, így mondhatjuk, hogy új lehetőségek nyílnak meg e téren is. =)

  • Thunder szerint:

   Akkor inkább az Elder’s Scroll 4: Oblivion, na az egy nagyon jóra sikerült játék. Ott aztán tényleg nagy a bejárható terület. Több olyan játék kéne. 😀

 5. Péter szerint:

  Akkor meg már Morrowind, mert abban még nagyobb a terep, és még jobban el lehet veszni. =)

 6. Thunder szerint:

  A Morrowind-ben nagyobb lenne a terep? Szerintem pont az Oblivion-ban nagyobb sokkal, az viszont igaz, hogy az előbbiben sokkal könnyebb eltévedni, mert ott még nem jelöltek meg semmi a térképen, hanem a küldetések szövegéből kellett kitalálni, hogy hova kéne menni. 😀

 7. Wagner szerint:

  Ha már bejárható rét akkor a Daggerfall a rekorder, ott sokszorosa a terület mint a Morrowind-ben. Morro egyébként is sokkal nagyobb mint az Obli. Darksiders meg tényleg szar.

 8. Thunder szerint:

  Pedig nekem tényleg nagyobbnak tűnt az Oblivion bejárható területe, na mindegy. 🙂
  Azért az igaz, hogy a hack-and-slash-ek között valóban nincs sok különbség, maximum csak a kinézet más, de a játékstílus az ugyan az. De hát kinek ez tetszik, kinek meg, az. Én 3-4szer is végigvittem a God of War 2-t, szegény Wagner, már hogyan unta. 😀 De a legjobb a Soul Calibur 3 kampánya, ott már tudtuk, hogy ki mit fog mondani, mivel vagy 1000x végig kellett vinni, hogy minden extrát össze tudjunk szedni. 😀

 9. Péter szerint:

  El vagy veszve mostanság megint, nem jó a géped?

 10. Horseman szerint:

  császtok!szerintem a darksiders jó játék egyszer sokáig leakadtam benne néztem néhány videót a neten és csak ugy birtam tovább jutni onantol magamtolis ment a végéig.jó lenne ha hamar megjelenne a 2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: