King of Fighter – Maximum Impact 2

Az SNK Playmore 2006-ban kiadott játéka, ami a méltán híres King of Fighters 2D-s verekedős játék, 3D-be átültetett változata. Nem okozott csalódást.

  • Sztori

Mint mindegyik rész, itt is a résztvevők kapnak egy levelet, hogy indul a következő KoF verseny, ám mint mindig, most egy sötét és gonosz alak, a szervező.

  • Játékmenet

Mint verekedős játék, sok frappánsat nem lehet írni róla. 🙂 2 oldalt áll a két harcos és a cél, az ellen életerő csíkjának, kinullázása. De mivel KoF szériáról van szó ez nem csak eszetlen gombpüfölésben fog megnyilvánulni. A normál kis és nagy ütéseket kombinálni lehet. valamint iránygombokat hozzájuk rakva, akár látványos kombókat is elő lehet varázsolni.

Kyo vs Iori

Ezeken kívül vannak még a super move-ok, amikhez bizonyos szintű energia fog kelleni (1-2-3, függ a támadás erősségétől), ezt a képernyő alján lehet látni. Előnyhöz lehet jutni, ha mi visszük be az első ütést, ilyenkor a program 1 energiával jutalmaz meg minket.

Rock vs Terry

A pályán 360 fokban körbe lehet menni, ez a támadások kivédésére jó. KO pillanatában pedig szintén körbefut a kamera, hogy minden irányból gyönyörködhessünk a mozdulatban.

  • Karakterek

Alapból 24 karaktert vonultat fel a játék, valamint valamint 14 rejtettet, beleértve a boss-ot is, így 38 szereplősre bővülve.

Régi karakterek jó számmal akadnak: Kyo, Iori, K’, Ryo, Terry

Valamint rengeteg új is: Luise Meyrink, Bonne Jenet, Billy Kane, Kim Kaphwan

Érdekes, hogy a Metal Slug szériából, Fio is szerepet kapott. 🙂

  • Értékelés

Egész jó játék lett, a 2D szépen sikerült 3D-be áttenni. A szereplők kinézetén sem változtattak, ez jó pont.

Grafika rendben van szép lett, a mozdulatok és super move-ok pedig nagyszerűek, bár néha kicsit akadozó a mozgás.

Gép ellen kellően nehéz játszani valamint egymás ellen is lehet menni, megint egy jó pont.

8.5/10 pontot adnék neki.

14 Responses to King of Fighter – Maximum Impact 2

  1. Wagner szerint:

    Írhattál volna a sok extráról, a balfasz másodlagos kinézetekről is. A gép meg elég bénán játszik különben is, nulla tudással meg lehet verni. A karaktereknél kétszer szerepel egymás után a valamint szó, de nem akarok kötekedni. 🙂

  2. Péter szerint:

    Nem is tudom, inkább 2D-ben jó szerintem az ilyesmit tolni, kivéve a Tekkent, na meg a Battle Arena Toshinden-t. =)

  3. Wagner szerint:

    Toshinden, arra emlékszem. 🙂 Eléggé közepes volt az a game, bár csak a PC verzsönt nyomtam régen.Inkább már az FX fighter.

  4. Péter szerint:

    Nekem tetszett, és akkori szemmel az egyik legszebb játék volt. A hiányosságai szerintem betudhatók annak, hogy 94-ben azért még elég gyerekcipőben járt a full 3D. Az nagyonbejött, hogy ha ügyes voltál, akkor kivághattad az ellent az árénából. 😀

  5. Wagner szerint:

    94-es? olyan régi lenne? 🙂
    De A Soul Edge-ben is volt ring out meg a Virtua Fighter 2-ben is meg az FX fighter-ben is. Én a VF 2 a legjobb verekedős pc-re, az MK4 mellett. 🙂

  6. Péter szerint:

    Nálam a Mortal után a Toshinden volt a második bunyós cucc amivel találkoztam, szóval nálam ez lőtte le ezeket a poénokat. Lehet már volt előtte is, csak az nekem nem volt meg. 🙂

    Amúgy nem azt mondom, hogy a Toshinden a very best, de rossznak se nevezném.

  7. Wagner szerint:

    Persze nem rossz, olyan 7/10-et adnék rá, de állítólag a konzol verzió az jobb mint a PC-s. EMlékszem volt benne az a Duke egy kétkezetes karddal, elég volt nála 1 gombot nyomkodni és nyertél. 🙂

  8. Péter szerint:

    PC-n is elég jól szerepelt anno, csak nem vált túl ismerté. 7/10 amúgy reális, de azért lássuk be, akkortájt elég nagy volt a konkurencia.

  9. Thunder szerint:

    Mi ez a játék amiről beszéltek? Nem ismerem. 🙂

  10. Péter szerint:

    Battle Arena Toshinden, egy régi 3D-s bonyós játék.

  11. Thunder szerint:

    Írjon már róla valamelyikőtök. 🙂

  12. Thunder szerint:

    Kösz, biztos jó játék lehet. 🙂

  13. Péter szerint:

    Klasszikus, old school bunyós játék, PC-n ritkaság számba megy.

Hozzászólás